EK U23 2023

Koninkrijksteam U23 opent EK met zege op gastland

Foto: Bob Prins

Koninkrijksteam U23 opent EK met zege op gastland

De honkballers van Team Kingdom of the Netherlands U23 trapten vandaag het EK in Oostenrijk af met een wedstrijd tegen het gastland. Op papier is Oostenrijk de zwakke broeder in Groep A dus beginnen met een overwinning was zeer belangrijk. Mede dankzij drie RBI van Ruendrick Piternella en twee van Marnix Ruben lukte dat. De Oostenrijkers werden met 8-1 verslagen.

Al in de eerste inning nam het Koninkrijksteam de voorsprong. Met de honken vol sloeg Piternella met een sac fly naar het rechtsveld Max Kops (fielders choice) over de thuisplaat. Op een wilde worp scoorde Jair van Borkulo (vier wijd) al snel daarna het tweede punt.

Op het werpen van starter Jelle van der Lelie deed Oostenrijk in de tweede inning iets terug. Van der Lelie werd na deze inning op de heuvel vervangen door Rick Rizvic, die drie shutout innings gooide en daarin zes Oostenrijkse slagmensen met drie slag aan de kant zette. Dit gaf de slagploeg van Oranje de kans om de voorsprong uit te breiden in de middle innings.

In de derde inning liepen de honken vol dankzij honkslagen van Marnix Ruben en Jair van Borkulo en een vrije loop voor Jeandro Tromp. Ruendrick Piternella sloeg vervolgens met zijn honkslag zowel Ruben als van Borkulo over de thuisplaat. Ruben scoorde een inning later opnieuw. Hij sloeg zelf een honkslag en werd na zijn gestolen honk door Max Kops binnen geslagen.

In de zesde inning sloeg Ruben met zijn derde honkslag van de dag zelf twee runs binnen. Edvin Irasquin en Brandon Rincones sloegen eerder in de inning al een honkslag en scoorden beiden op de hit van Marnix Ruben. Pinch-hitter Sem Kuijper sloeg later in de slagbeurt ook nog Raydley Legito (walk) binnen voor een 8-1 voorsprong.

Relievers Daniel Vos en Jayden Gonesh gooiden de wedstrijd uit en zo won de ploeg van bondscoach Sidney de Jong zijn eerste wedstrijd van dit EK overtuigend. Op woensdag is Tsjechie, dat vandaag met 8-3 van Groot-Brittannie verloor, de volgende tegenstander. Bij winst verzekert het Koninkrijksteam zich van de halve finale. Ook deze wedstrijd zie je om 14.30 uur uiteraard live op Honkbalsoftbal.tv.

Een foto overzicht van de wedstrijd zie je dankzij Bob Prins hieronder:

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK U23 2023