HB Hoofdklasse

Veel inhaalwedstrijden in Lucky Day Hoofdklasse

Foto: Henk Vork

Veel inhaalwedstrijden in Lucky Day Hoofdklasse

Dankzij de vele regen die twee weken geleden viel en het Europees Kampioenschap U23 dat vorige week plaatsvond, was het een druk begin van de week voor veel honkballers in de Lucky Day Hoofdklasse. Maar liefst zes wedstrijden werden er ingehaald, verspreid over maandag en dinsdag.

RCH-Pinguïns – Amsterdam Pirates

Op maandagavond speelde RCH en Pirates in Amsterdam een spannende wedstrijd, die in de zevende inning werd beslist. De thuisploeg kwam als eerst op voorsprong. In de tweede inning kon Kenny Berkenbosch na een honkslag scoren op een RBI single van Jorrit Penseel. RCH nam een inning later de voorsprong in handen. Een belangrijke 2-RBI double van Koen Werkman zorgde voor een 1-3 voorsprong voor de Heemstedenaren. Een beurt later werd het 2-3, toen Tommy van de Sanden met een honkslag Jason Jakobus (vier wijd) binnen bracht. In de zevende slagbeurt was het wederom Van de Sanden met een belangrijke klap. Met een honkslag richting het linksveld bracht hij Jamie Beerman over de thuisplaat voor de gelijkmaker. Alex Madera bracht zijn ploeg op voorsprong met een 2-RBI single in de volgende at-bat. Hiermee werd het 5-3. Dit werd ook de einduitslag, Maikel Rietel en Pim Vijfvinkel gooiden de wedstrijd uit voor de hoofdstedenaren.

Een dag later vond er in Heemstede een soortgelijke wedstrijd plaats. Pirates kwam als eerst op voorsprong, ditmaal mede dankzij een RBI double van Jules Cremer. In de zevende inning kwam RCH voor. Tijani Dunlop kon scoren na een veldfout, later was het een 2-RBI single van Aldrich Guzman waardoor het 3-2 werd. Na zeven innings werd Jeremy Young vervangen door oud-international Dave Draijer die een rentree maakte in de Hoofdklasse. In zijn eerste inning liet hij de gelijkmaker binnen. Tommy van de Sanden begon de inning met een honkslag, hij verschoof naar het derde honk door tweemaal schijn en kon makkelijk worden binnengeslagen door Alex Madera. Een inning later was het wederom Madera met een belangrijke klap. Met een 2-RBI single bracht hij de score op 3-6, wat ook de einduitslag zou worden in Heemstede.

Box score (maandag)

Box score (dinsdag)

Curaçao Neptunus – HCAW

Op dinsdagavond had Neptunus weinig moeite met de tegenstander uit Bussum. HCAW wist in de eerste beurt één run te scoren, na een RBI single van Jeandro Tromp. Hierna ging de thuisploeg in de aanval. In drie innings werd er vijfmaal gescoord. De belangrijke klappen kwamen van Dwayne Kemp (RBI single), Rogear Bernadina (homerun) en John Polonius (RBI single). HCAW kwam nog één keer tot scoren, na een lead-off double van Shurman Marlin in de zevende inning, maar daar bleef het bij. Een prima dag op de heuvel voor Tom de Blok, Ryan Huntington (win), Kevin Bakker en Mike Groen (save).

Box score (dinsdag)

UVV – Twins Oosterhout

Dankzij een sterke derde inning wist Twins op maandagavond nipt te winnen van UVV. De thuisploeg kwam in Utrecht snel op een 2-0 voorsprong dankzij RBIs van Aaron Isenia en Tijmen Takke. Honkslagen van Marnix Ruben, Luuk Bun, Railison Bentura (triple) en Terrence Garcia stonden centraal in de 5-run inning van Twins. Dit waren de enige runs die de ploeg uit Oosterhout wist te scoren, maar het bleek genoeg aangezien de Utrechtse slagploeg slechts vier keer tot scoren kwam. Filip Capka verdiende de win voor Twins, zijn opvolgers waren James Scholten en Raf Cocu. De save ging naar Cocu.

Box score (maandag)

DSS/Kinheim – Quick Amersfoort

In de eerste van twee inhaalwedstrijden tussen DSS/Kinheim en Quick Amersfoort, werd er op XLLease Park Dorrestein gewonnen door de thuisploeg. De Haarlemmers kwamen rap op een 0-4 voorsprong. RBIs kwamen van Urving Kemp (sacrifice fly), Amarensio Franka (single) en Jesse van den Berg (single). In de vierde slagbeurt kwam de thuisploeg op gelijke hoogte. Na een honkslag van Pascal Zegwaard en viermaal vier wijd, werd het 4-4. DSS/Kinheim kwam meteen met een antwoord. Mede dankzij een 2-RBI double van Marcel Tolenaars werd het 4-7 in het voordeel van de bezoekers. Hierna was het thuisploeg die in de aanval ging. Back-to-back doubles van Ibrahin Redan en Marvin Jakobus zorgden voor de 5-7, een inning later was het hetzelfde duo met belangrijke honkslagen waarmee de stand op 9-8. Uiteindelijk maakte Quick er 10-8 van, voordat de wedstrijd wegens de curfew regel werd beëindigd.

Een dag later was het Quick dat nog steeds het momentum leek te hebben. Dankzij een double van Ibrahin Redan en singles van Marvin Jakobus en Luca Muller werd het al snel 0-2 in Haarlem. In de vijfde inning werd het 0-3 dankzij vier wijd voor Jakobus met volle honken. Hierna kwam de thuisploeg helemaal terug in de wedstrijd. Een lead-off triple van Jesse van den Berg begon een 5-run rally. Honkslagen van Marcel Tolenaars, Bodie Eskes, Amarensio Franka en Urving Kemp volgden. Quick wist in de zevende inning de stand wel weer gelijk te brengen en kwam een beurt later nog op voorsprong. In de tweede helft acht was het echter een 2-RBI double van Jochem Koedijk die de gelijkmaker en het winnende punt binnen bracht. Aiden Finnegan en Amarensio Franka (honkslagen) konden allebei scoren. Op een tweehonkslag van Donny Kuijper kwam ook Koedijk nog tot scoren, waarmee het uiteindelijk 8-6 werd in het Pim Mulier Stadion.

Box score (maandag)

Box score (dinsdag)

Het komende weekeinde zal de laatste speelronde zijn voor de vervolgcompetities. Hierna zullen de Wild Card rondes plaatsvinden, hierin zal het deelnemersveld voor de playoffs bepaald worden.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse