HB Hoofdklasse

Pirates en HCAW boeken belangrijke overwinning in laatste speelronde Lucky Day Hoofdklasse

Foto: Alfred Cop

Pirates en HCAW boeken belangrijke overwinning in laatste speelronde Lucky Day Hoofdklasse

De laatste speelronde van de vervolgcompetities is op donderdagavond van start gegaan. Volgende week beginnen de wild card wedstrijden, gevolgd door de playoffs. In alle vier de wedstrijden die plaatsvonden in de Lucky Day Hoofdklasse werd er ruim gewonnen. HCAW, Pirates, UVV en DSS/Kinheim waren de winnaars op donderdagavond.

HCAW – RCH-Pinguïns

Lang was het spannend in Bussum, HCAW kwam wel vroeg op voorsprong, maar de bezoekers uit Heemstede kwamen in de vijfde inning terug in de wedstrijd. De voorsprong in de eerste beurt kwam dankzij een 3-run homerun van Kevin Dirksen. De punten van de Heemstedenaren kwamen binnen op een honkslag van Jaison Gijsbertha. Na vijf innings ging het mis bij RCH. Vijf runs in de zesde innings en vier in de achtste, zorgden voor een 12-2 mercy rule overwinning van HCAW. De werpers bij HCAW waren Lars Huijer (W, 7.1 IP, 6 H, 2 R, 1 ER, 1 BB, 8 SO) en Arjen Nijkamp (0.2 IP, 1 H, 0 R, 0 BB, 0 SO).

Box score

Curaçao Neptunus – Amsterdam Pirates

In Rotterdam maakte Pirates makkelijk werk van Neptunus. Na zeven innings stonden de bezoekers met 0-10 voor. Zes shutout innings van Scott Prins en één relief inning van Casper Rammeloo hielden de Rotterdamse slagploeg op de nul. Bij Pirates kwamen de runs sporadisch, drie in de eerste innings, drie in de vierde en nog eens vier in de zesde slagbeurt. Tommy van de Sanden, Alex Madera en Jason Jakobus verzamelden alle drie twee RBIs op donderdagavond.

Box score

Quick Amersfoort – UVV

UVV had in Amersfoort weinig moeite met de regiogenoten van Quick. Een mercy-rule overwinning bleef uit, maar het scheelde niet veel. De thuisploeg kwam in de eerste drie slagbeurten nog wel tweemaal tot scoren, maar keek al vanaf het begin van de wedstrijd tegen een achterstand aan. Na drie innings was de stand 2-6 in Amersfoort. Deze liep uiteindelijk uit tot 2-9. Opvallend was wel dat Quick meer honkslagen wist te slaan dan UVV.

Box score

DSS/Kinheim – Hoofddorp Pioniers

In het Pim Mulier stadion kwamen de bezoekers uit Hoofddorp rap op voorsprong. De eerste twee slagmensen van Pioniers kwamen met een honkslag op het honk en lead-off hitter Luca van Gorkum wist ook direct te scoren. Dit waren de enige twee honkslagen die Pioniers gedurende de avond wist te scoren. Martijn Schoonderwoerd gooide zes solide innings en in de zevende inning werd de wedstrijd uitgegooid door debutant Dylan Eshuis. Er werden maar zeven innings gespeeld wegens de mercy rule, DSS/Kinheim kwam namelijk elf keer tot scoren. Tijmen Nagel verzamelde met twee honkslagen drie RBIs. Nick Hofer bracht met hits ook twee punten binnen.

Box score

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse