HB Hoofdklasse

Vervolgcompetities afgerond, deelnemersveld wild card ronde bekend

Foto: Alfred Cop

Vervolgcompetities afgerond, deelnemersveld wild card ronde bekend

Dit weekend vond de laatste speelronde plaats in de vervolgcompetities van de Lucky Day Hoofdklasse plaats. Voor Pirates en HCAW stond er een hoop op het spel. De twee ploegen streden om directe plaatsing in de playoffs, of een plek in de wild card ronde. De ploeg uit Bussum trok aan langste eind.

Curaçao Neptunus – Amsterdam Pirates

Na de ruime overwinning van Pirates op donderdag, waren het op zaterdag wederom de Amsterdammers die aan het langste eind trokken. Ditmaal was de wedstrijd een stuk spannender. In de tweede inning kwam Pirates op een 2-0 voorsprong. Na een lead-off walk voor Kenny Berkenbosch en een honkslag van Jules Cremer, was het een 2-RBI double van Sven van de Sanden die de thuisploeg op voorsprong bracht. Neptunus kwam meteen met een antwoord. Drie tweehonkslagen op rij van Rogear Bernadina, Dwayne Kemp en Christian Diaz zorgden voor een gelijke stand. In de tweede helft drie was het Pirates die de voorsprong weer in handen nam, Roelie Henrique kon na een lead-off double scoren op een RBI double van Tommy van de Sanden. Dit waren die enige runs die er gescoord werden op het Loek Loevendie Ballpark. Nelmerson Angela verdiende de win na acht innings, de save ging naar Pim Vijfvinkel die de wedstrijd zonder problemen uitgooide.

Ook in game drie was het enorm spannend. Lang leek het erop dat Pirates een sweep zou weten te voltooien. Neptunus kwam in de derde inning wel op een 1-0 voorsprong, na honkslagen van Stijn van der Meer en Arthur Bonevacia. In de zesde en zevende beurt ging Pirates erop en erover. Roelie Henrique kon na een honkslag, een gestolen honk en schijn, de gelijkmaker scoren op een sacrifice fly van Tommy van de Sanden. Een inning later was het een RBI single, waarmee Pirates op een 1-2 voorsprong kwam. Dit bleef lang de stand, tot er in de negende inning wat Rotterdamse honkslagen vielen. Rayshelon Carolina, Stijn van der Meer, Dwayne Kemp en Arthur Bonevacia verzamelden allemaal honkslagen. Hiermee wist Neptunus een 1-2 achterstand om te zetten in een 3-2 voorsprong. De walk-off hit kwam van Bonevacia en bracht Van der Meer over de thuisplaat.

Box score (zaterdag)

Box score (zondag)

HCAW – RCH-Pinguïns

In Heemstede was HCAW een maatje te sterk voor de Pinguïns van RCH. Na zes innings stond het 0-7. RBIs kwamen van Jair van Borkulo (single), Delano Selassa (double), Kevin Dirksen (homerun), Jeandro Tromp (ground out), Julian Goins (double) en Danchelo Valentina (triple). In de negende inning werden er nog zes Bussumse runs op het scorebord toegevoegd, mede dankzij een 3-run homerun van Delano Selassa. Zo won HCAW uiteindelijk met 0-13. Kaj Timmermans, Jasper Elfrink, Ruben Dekker en Arjen Nijkamp combineerde voor de shutout.

Op zondag zag men een compleet andere wedstrijd tussen dezelfde twee teams. RCH kwam dankzij honkslagen van Jaison Gijsbertha, Daan Groenewoud en Raul Jacobs en een sacrifice fly van Jesse Aussems op een 0-1 voorsprong. Dit bleef de stand tot de tweede helft negen. Met volle honken wist Delano Selassa de bal met een stuit over het hek te slaan, een ground-rule double dus. Hierop werd er tweemaal gescoord, zo won HCAW in walk-off fashion met 2-1 van de Heemstedenaren.

Box score (zaterdag)

Box score (zondag)

DSS/Kinheim – Pioniers

In een spannende pot tussen regio genoten DSS/Kinheim en Pioniers, waren er in Hoofddorp tien innings nodig om een winnaar te bepalen. In de vijfde slagbeurt kwamen allebei de ploegen één keer tot scoren. Bij de Haarlemmers kon Jesse van den Berg scoren op een sacrifice fly van Aiden Finnegan. Bodhi de Vreede scoorde voor Pioniers de gelijkmaker op een honkslag van Luca van Gorkum. De stand bleef tot de tiende inning op 1-1 staan, toen sloegen de Haarlemmers toe. Met twee uit en lopers op het tweede en derde honk, kon er tweemaal gescoord worden na een honkslag van Koen Halderman. Zo won DSS/Kinheim uiteindelijk met 1-3.

Na een kraker op zaterdag, werd een dag later de mercy-rule toegepast in Haarlem. Na acht innings werd de wedstrijd met een stand van 17-7 beëindigd. Bij Pioniers blonk Bodhi de Vreede uit, hij ging vier-uit-vier met twee RBIs en een tweehonkslag. Thomas Bos en Jochem Koedijk hadden bij de Haarlemmers de meeste honkslagen, zij sloegen er allebei drie. De meeste RBIs kwamen van de knuppel van rechtsvelder Urving Kemp, hij sloeg vier punten binnen.

Box score (zaterdag)

Box score (zondag)

Quick Amersfoort – UVV

Dankzij een uitstekend geworpen wedstrijd van Sam van der Meer, wist UVV in eigen huis van Quick te winnen. Van der Meer gooide de gehele wedstrijd, hierin stond hij twee honkslagen en geen runs toe. Hij gooide eenmaal vier wijd en acht keer drie slag. De Utrechtse slagploeg kwam in de vierde beurt op voorsprong via een RBI single van Timothy Rojas. Een inning later werd deze voorsprong vergroot naar 4-0. Honkslagen van Stefan Kuipers, Allard Helms en Lucas Bekker werd er driemaal gescoord.

In Amersfoort begon de thuisploeg sterk. Na twee innings had Quick een 3-0 voorsprong opgebouwd. Hierna ging het helemaal mis bij de thuisploeg. UVV kwam in de zesde inning op gelijke hoogte. Homeruns van Aaron Isenia (vijfde inning) en Tijmen Takke (zesde inning), hielpen hiermee. In de laatste drie beurten wisten de bezoekers uit Utrecht uit te lopen tot een 3-13 voorsprong. Isenia was de grote man aan slag bij UVV, in vijf slagbeurten sloeg hij vier honkslagen, waaronder de homerun, ook verzamelde hij vier RBIs.

Box score (zaterdag)

Box score (zondag)

Eindstand in de vervolgcompetitie bovenste vier
Eindstand in de vervolgcompetitie onderste vijf

Volgende week nemen Curaçao Neptunus en HCAW het tegen elkaar op voor de beste uitgangspositie in de playoffs. Amsterdam Pirates speelt tegen DSS/Kinheim en RCH-Pinguïns tegen Twins Oosterhout. De winnaars van deze best-of-three series plaatsen zich voor de playoffs.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse