Europa Cups Dames 2023

Nederlandse ploegen beginnen Europa Cups met overwinningen

Foto: WBSC Europe

Nederlandse ploegen beginnen Europa Cups met overwinningen

Vandaag zijn drie verschillende Europa Cup Softbaltoernooien van start gegaan. Olympia Haarlem en Tex Town Tigers spelen in Italië de European Premier Cup, Sparks Haarlem speelt ook in Italië op de European Cup Winners Cup A en ROEF! organiseert zelf in Moergestel de European Cup Winners Cup B. Alle vier begonnen zij vandaag hun toernooi met een overwinning.

European Premier Cup

Olympia Haarlem, de landskampioen van 2022, opende zijn Europa Cup van dit jaar met een wedstrijd tegen Rivas Madrid en kwam verrassend genoeg in de eerste inning op achterstand. Starter Lisa Hop herpakte zich en gooide uiteindelijk zes innings, waarin ze slechts één run tegen kreeg en zeven keer drie slag gooide. Aanvallend sprokkelde de slagploeg in de eerste zes innings punten bij elkaar om uiteindelijk in de zevende inning uit te barsten met een 7-run rally. Lindsay Thomas zorgde voor het hoogtepunt van de wedstrijd met drie honkslagen, waaronder een homerun.

Ook Tex Town Tigers, als nummer twee van het vorige seizoen, mag deelnemen aan de European Premier Cup. In hun eerste wedstrijd was het Oostenrijkse Vienna Wanderers de tegenstander en de Oostenrijkse kampioen gaf goed weerstand. In een spannende wedstrijd, waarin de score op en neer ging, was de top van de slagploeg uiteindelijk van doorslaggevende waarde voor de Enschedese ploeg. Van de vijftien honkslagen van Tex Town Tigers kwamen er elf van van Katharina Szalay, Dinet Oosting, Annemiek Jansen en Lindsey Meadows-Oosterveld, waarvan de laatste ook nog eens vier runs binnen sloeg. Ook Shaqueena Kock was goed voor twee honkslagen en twee RBI in de 9-7 overwinning.

De Tigers spelen vanavond om 20.45 uur ook nog een wedstrijd. Dan is Saronno, op papier een van de favorieten voor de eindwinst, de zware tegenstander.

European Cup Winners Cup A

Sparks Haarlem opende vanochtend het bal en nam het in Caronno op tegen het Spaanse Sant Boi. Spannend werd het geen moment, want de Haarlemse ploeg van coach Peter van Dalen scoorde in de eerste inning al acht runs. Dat deed het voornamelijk dankzij erbarmelijke pitching van de Spaanse starter, maar Gabriela Slaba zorgde voor het hoogtepunt in de slagbeurt met een two-run triple. In de derde inning voegde zij hier nog een RBI single aan toe.

Pitchers Chenise Delce en Isa Zwitzer gooiden een gecombineerde shutout op weg naar een 10-0 overwinning. Morgen speelt Sparks om 13.30 uur tegen Wesseling Vermins.

European Cup Winners Cup B

ROEF! opende in eigen huis zijn Europa Cup campagne met een wedstrijd tegen de Britse Barbarians. Ook deze wedstrijd werd niet spannend. Bij een 2-1 voorsprong gaf ook in deze wedstrijd een 8-run inning de doorslag. Eva Versloot en Kate Geldof waren samen goed voor vier honkslagen en 5 RBI en zowel Emma de Brouwer en Nicky Uytendaal sloegen een solo homerun in de 13-3 overwinning.

Vanavond om 20.30 uur speelt het team van coach Jeroen Swers nog een wedstrijd. Dan is het Kroatische Medvednica de tegenstander.

Alle wedstrijden van de Nederlandse teams zie je deze week live op Honkbalsoftbal.tv!

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Europa Cups Dames 2023