Europa Cups Dames 2023

Nederlandse ploegen op dinsdag ongeslagen in Europa Cups

Foto: Connie Theissen/WBSC Europe

Nederlandse ploegen op dinsdag ongeslagen in Europa Cups

De Nederlandse teams speelden vandaag verspreid over drie Europa Cup toernooien vijf wedstrijden en al deze wedstrijden werden met overtuigende cijfers winnend afgesloten. Olympia Haarlem, Sparks Haarlem en ROEF! behielden daardoor hun ongeslagen status.

European Premier Cup

Olympia Haarlem speelde vandaag twee wedstrijden en het werden twee totaal verschillende wedstrijden. In de ochtendwedstrijd was het Belgische Chicaboo’s Stabroek de tegenstander en de regerend Nederlands kampioen maakte in de eerste inning direct korte metten met de eventuele hoop van de Belgen. Franka van Dijk sloeg een three-run homerun en Jessie van Aalst en Lindsay Thomas sloegen back-to-back homeruns op weg naar een 16-run rally. Daar kwamen in de derde inning nog eens tien runs bij.

Liefst negen speelsters sloegen minimaal twee honkslagen in deze 26-1 overwinning. ’s Middags was Joudrs Praha de volgende tegenstander en ook deze wedstrijd werd met ruime cijfers gewonnen. Lisa Hop (5 IP, 1 R, 6 K’s) en Jessie van Aalst (1 IP, 0 R) gooiden uitstekend en de aanval brak de wedstrijd in de middle innings open. Cindy van der Zanden en Lindsay Thomas zorgden in de eerste inning voor een 2-0 voorsprong, maar Joudrs kwam in de derde inning terug tot 2-1.

In de gelijkmakende derde slagbeurt sloeg Jessie van Aalst teamgenote van der Zanden (triple) met een sac fly over de thuisplaat om de marge te herstellen en in de vierde inning werd optimaal gebruik gemaakt van een wilde worp en een dure veldfout om uit te lopen naar 6-1. In de zesde slagbeurt kwamen daar, mede dankzij de walk-off three-run homerun van Lindsay Thomas zelfs nog 10-1.

Tex Town Tigers kende een makkelijke middag tegen het Franse Les Pharaons uit Evry-Courcouronnes. Na twee innings stond het al 14-1. Dinet Oosting blonk uit met 2 uit 3, 3 runs, 3 RBI en een homerun en net als bij Olympia ’s ochtends waren er veel speelsters met minimaal twee honkslagen. Dat waren de eerste vier slagvrouwen en nummer zes op de slaglijst Petya Sokolova (3 uit 3 met 3 RBI). Dankzij drie runs in de vierde inning werd het dankzij de mercy rule na vier innings uiteindelijk 17-1.

European Cup Winners Cup A

Sparks Haarlem had eveneens een makkelijke middag. Tegen het Duitse Wesseling Vermins bleef het weliswaar redelijk lang ‘een wedstrijd’, maar pitcher Esmee Ames gooide uitstekend met 6 sterke innings, waarin zij één run tegen kreeg en twaalf keer drie slag gooide. Bij een 8-4 tussenstand was het een 7-run rally, die ervoor zorgde dat het uiteindelijk toch een monsterzege werd voor Sparks.

Dat de Duitsers in eerste instantie in de buurt bleven, kwam doordat Oranje jeugdinternational Lauren Heijnsdijk ruim drie innings lang goed stond te gooien. Uiteindelijk was de Sparks slagploeg, op het werpen van de relievers, onder leiding van Elisa Princic, Gabriela Slaba en Ismay Poot, duidelijk te sterk en wonnen de Haarlemmers met 15-4.

European Cup Winners Cup B

Als laatste Nederlandse team kwam ROEF! vanavond in eigen huis in actie tegen de Titans uit Botswana. Lange tijd leek de ploeg uit Moergestel op weg naar een simpele overwinning. Dankzij vijf shutout innings van starter Anna Westberry en RBI singles van meer Jessica Goldyn (2x) en Isa Los stond het na vierenhalve inning 6-0 voor ROEF!. De Titans kwamen echter terug met een 5-run inning, waardoor het toch nog spannend werd.

Het team van coach Jeroen Swers had gelukkig een ijzersterk antwoord. In de zesde inning gaven Nicky Uytendaal (triple) en Briana Marcelino (inside-the-park homerun) het startsein voor een grote rally. De derde RBI single van Jessica Goldyn (vandaag goed voor 5 RBI) en de RBI single van Bente Zwanenburg gaven ROEF! weer een comfortabele marge. Uiteindelijk werd er met 11-7 gewonnen en bleef ROEF! ongeslagen.

Op woensdag komen alle Nederlandse teams 1x in actie. Alle wedstrijden uit onderstaand schema zie je morgen live op Honkbalsoftbal.tv.

TijdThuisUit
10.00 uurSparks HaarlemLes Grizzlys de Grenoble (Fra)
12.00 uurOlympia HaarlemWittenbach Panthers (Zwi)
12.30 uurTex Town TigersBonn Capitals (Dui)
18.30 uurROEF!Crazy Chicklets (Oos)

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Europa Cups Dames 2023