Europa Cups Dames 2023

Saronno te sterk voor TTT, ROEF! overtuigend naar tweede winst

Foto: Roberto Ciccardini

Saronno te sterk voor TTT, ROEF! overtuigend naar tweede winst

Op maandagavond kwamen er in de Europa Cups nog twee Nederlandse teams in actie. In de Premier Cup speelde Tex Town Tigers tegen topfavoriet Saronno, terwijl ROEF! het in eigen huis opnam tegen het Kroatische Medvednica. Het leverde één Nederlandse overwinning op.

European Premier Cup

Het Italiaanse Saronno is de host van de European Premier Cup en samen met Olympia Haarlem de grootste kandidaat voor de eindzege. Dat zij tot de favorieten behoren lieten zij op maandagavond duidelijk zien door Tex Town Tigers met 7-0 te verslaan. De Tigers, eerder op de dag nog goed voor 15 honkslagen, kwamen nu tot slechts twee honkslagen (Lindsey Meadows-Oosterveld en Michelle Schuur).

Vandaag speelt TTT om 14.00 uur tegen Les Pharaons uit Frankrijk. Olympia Haarlem speelt twee wedstrijden: één om 11.00 uur tegen het Belgische Chicaboo’s Stabroek en één om 16.30 uur tegen het Tsjechische Joudrs Praha.

European Cup Winners Cup B

ROEF! pakte tegen de Kroaten van Medvednica de tweede overtuigende overwinning van het nog jonge toernooi. In Moergestel werd in slechts drie innings met 15-0 gewonnen. Designated Player Jessica Goldyn blonk uit met 3 honkslagen in 3 beurten, twee gescoorde runs en drie binnengeslagen punten. Pinch-hitter Madelief Croonen sloeg met twee honkslagen in twee slagbeurten eveneens drie teamgenoten over de thuisplaat.

ROEF! speelt vanavond om 20.30 uur tegen de Titans uit Botswana, de Afrikaanse inzending voor dit Europese toernooi.

In de European Cup Winners Cup A speelt Sparks Haarlem vanmiddag om 13.30 uur tegen de Wesseling Vermins. Al deze wedstrijden zie je live op Honkbalsoftbal.tv!

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Europa Cups Dames 2023