Honkbal

Josh en Richie Palacios stelen show in eerste onderlinge MLB duels

Josh en Richie Palacios stelen show in eerste onderlinge MLB duels

Voor het eerst stonden de broers Josh en Richie Palacios deze week tegenover elkaar op het allerhoogste niveau. Vorige week werd Richie opgeroepen naar de hoofdmacht van de St. Louis Cardinals en deze week spelen de Cardinals tegen de division rivals uit Pittsburgh, de Pirates van Josh Palacios.

Zelden stonden de twee broers tegenover elkaar. Daarvoor moet je terug naar hun jonge jeugd, want ze speelden voor verschillende colleges en vrijwel altijd op verschillende Minor League niveau’s. In 2020 debuteerde Josh voor de Blue Jays en een jaar later debuteerde Richie voor de Guardians, maar nooit eerder stonden tegenover elkaar.

Dankzij een trade kwam Richie bij de Cardinals terecht, terwijl Josh via de Nationals in de Rule 5 Draft bij de Pirates uitkwam. Richie werd net op tijd opgeroepen naar St. Louis om ervoor te zorgen dat de broers voor het eerst op MLB niveau tegen elkaar speelden en in de eerste twee wedstrijden waren zij beiden goed voor highlights.

Op maandag ging Josh 4 uit 5 met een homerun die het stadion uitvloog. Hij maakte bovendien een prachtige diving catch om de overwinning binnen te halen. Richie sloeg als pinch-hitter een honkslag naar het linksveld, waar Josh stond om de bal op te pakken. Na zijn homerun liet Josh er geen twijfel over bestaan wie de grote broer is:

Een dag later was het echter Richie die de show stal met zijn eerste homerun op het hoogste niveau. De bal ging over het hoofd van de rechtsvelder de tribune in. Die rechtsvelder? Dat was Josh!

Bekijk alle highlights van de Palacios broers en alle andere sterren van Team Kingdom of the Netherlands op Honkbalsoftbal.tv!

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal