Europa Cups Dames 2023

Olympia en TTT naar volgende ronde, Sparks en ROEF! blijven ongeslagen

Foto: Kevin Janssen/WBSC Europe

Olympia en TTT naar volgende ronde, Sparks en ROEF! blijven ongeslagen

Op dag drie van de Europa Cups Softbal hebben Olympia Haarlem, Sparks Haarlem en ROEF! gewonnen en heeft Tex Town Tigers zich ondanks een nederlaag geplaatst voor de volgende ronde van de European Premier Cup.

European Premier Cup

Olympia Haarlem speelde vandaag zijn laatste wedstrijd uit de eerste groepsfase tegen de Wittenbach Panthers uit Zwitserland. Al in de eerste inning beslisten zij de wedstrijd. Het was opnieuw Lindsay Thomas die uitblonk met haar derde homerun van het toernooi. Bij een 2-0 tussenstand sloeg zij met een 3-run homerun Cindy van der Zanden, Jessie van Aalst en zichzelf over de thuisplaat. Britt Vonk sloeg even later ook nog de 6-0 binnen en dat was meer dan voldoende marge voor pitcher Chantelle Ladner, die vijf shutout innings gooide. Franka van Dijk scoorde in de derde inning na haar driehonkslag op een veldfout ook nog de 7-0, waardoor na vijf innings via de mercy rule een einde aan de wedstrijd kwam.

Tex Town Tigers had het een stuk moeilijker vandaag. Tegen de Bonn Capitals kwamen zij tot slechts twee honkslagen, beiden van de knuppel van Dinet Oosting. Dat was niet genoeg voor de winst, want hoewel het spannend bleef, kwam de ploeg de twee Duitse runs in de zesde inning niet te boven. De Capitals wonnen en bleven ongeslagen. Samen met nummer twee Saronno en nummer drie TTT plaatsen zij zich voor de tweede ronde.

Daarin spelen ook het ongeslagen Olympia, Rivas Madris en Joudrs Praha. In die tweede ronde staan Olympia en TTT morgen om 10.00 uur tegenover elkaar. Tex Town Tigers moet dan winnen om nog zicht te houden op de finale, want het onderlinge resultaat tegen de andere twee teams uit de top 3 van de eerste ronde wordt meegenomen en zo staan de Tigers op 0-2 en Olympia op 2-0.

Om 17.30 uur speelt Tex Town Tigers ook nog tegen Joudrs Praha en om 20.00 uur speelt Olympia zijn tweede wedstrijd uit de tweede ronde tegen de eveneens ongeslagen Bonn Capitals.

European Cup Winners Cup A

Sparks Haarlem speelde al vroeg op de dag zijn enige wedstrijd van de dag. Om 10.00 uur waren de Grizzlys de Grenoble de tegenstanders. Dankzij RBI singles van Riangela Flanegin en Ismay Poot en een Franse veldfout stond het na één inning al 4-0 voor de Haarlemmers. Linnie Malkin (RBI single), Tenley Boersma (RBI single) en nogmaals Riangela Flanegin (sac fly) zorgden met RBIs later in de wedstrijd voor een 7-0 voorsprong, die door Chenise Delce (4 IP, 0 H, 7 K’s) en Isa Zwitzer (1 IP, 1 H, 2 K’s) niet meer werd weggegeven.

Morgen speelt Sparks twee wedstrijden. Om 10.00 uur is eerst Tempo Praha de tegenstander, waarna de grote test ’s avonds om 18.30 uur wacht tegen de Italiaanse host Caronno, het enige andere team in dit toernooi dat nog ongeslagen is (4-0).

European Cup Winners Cup B

In Moergestel was Marjolein Merkx voor ROEF! vanavond oppermachtig tegen het Oostenrijkse Crazy Chicklets. Een complete game shutout met slechts drie hits en negen keer drie slag was voor ROEF! geen overbodige luxe. De slagploeg kon de wedstrijd namelijk nooit definitief openbreken.

Runs in de derde, vierde en vijfde inning zorgden uiteindelijk voor een 3-0 overwinning, waardoor ROEF! net als Olympia en Sparks ongeslagen bleef. Briana Marcelino was met 2 RBIs net als Merkx zeer belangrijk in deze zege.

Op donderdagavond speelt ROEF! om 18.30 uur tegen Challengers Zurich, de huidige nummer drie uit de groepsfase. Alle wedstrijden van de Nederlandse teams zie je morgen live op Honkbalsoftbal.tv!

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Europa Cups Dames 2023