Europa Cups Dames 2023

Olympia, Sparks en ROEF! zeker van deelname aan de finale van hun respectievelijke Europa Cups

Foto: Kitty Dirksen/WBSC Europe

Olympia, Sparks en ROEF! zeker van deelname aan de finale van hun respectievelijke Europa Cups

Met nog een speeldag te gaan voordat de medailles verdeeld worden, weten zowel Olympia Haarlem als Sparks Haarlem en ROEF! zich al zeker van deelname aan de finale van het Europa Cup toernooi waaraan zij deelnemen.

European Premier Cup

Olympia Haarlem heeft zich vanavond met een 11-0 overwinning op Bonn Capitals verzekerd van deelname aan de finale en krijgt zo op zaterdag de kans om de Europa Cup titel te prolongeren. Lisa Hop was tegen de Duitse ploeg uitstekend in vorm op de plaat en gooide vier shutout innings, terwijl de aanval met drie homeruns ook weer uitstekend op dreef.

Lindsay Thomas zette haar goede vorm door met een solo homerun in de tweede inning, waarna de slagploeg de wedstrijd in de derde inning met tien runs volledig open brak. Britt Vonk sloeg in die inning met een tweehonkslag en een homerun vier runs over de thuisplaat, terwijl ook Brenda Beers de bal voor twee runs over het hek sloeg.

Tex Town Tigers is niet langer in de running voor een medaille. Na een zware nederlaag tegen Olympia eerder op de dag, werd er ook tegen Joudrs Praha niet gescoord. De Tsjechen waren met 3-0 te sterk en daardoor kan TTT niet meer hoger eindigen dan de zesde plaats.

European Cup Winners Cup A

Sparks Haarlem kon vanavond niet winnen van host Caronno, maar weet zich wel zeker van deelname aan de finale. Het pitching duo van bekende namen Yilian Tornes (Cubaans international) en Greta Cecchetti (Italiaans international), die nota bene in de Softbal Hoofdklasse dit jaar al uitkwam voor Sparks, was duidelijk te sterk voor de Haarlemse slagploeg. De Italiaanse favoriet voor de eindzege won vanavond met 7-0, maar het team van coach Peter van Dalen krijgt op zaterdag in de finale kans op revanche.

European Cup Winners Cup B

Met een overwinning op de Zwitserse Challengers uit Zurich heeft ook ROEF! zich vanavond geplaatst voor de finale van de Europa Cup. De ploeg uit Moergestel stond voor de tweede dag op rij geen enkele run toe. Op donderdag was pitcher Anna Maria Westberry oppermachtig. Pas in de vijfde inning werd de score geopend door niemand minder dan Westberry zelf, die met een honkslag Isa Los (double) over de thuisplaat sloeg. Een honkslag van Jessica Goldyn en een wilde worp zorgden even later voor nog eens twee runs in de vijfde slagbeurt. Een perfect uitgevoerde double steal zorgde er in de zesde inning voor dat de uiteindelijke 4-0 eindstand op het scorebord kwam. ROEF! is niet meer in te halen door andere teams en is daarom al zeker van deelname aan de finale van zaterdag.

Op vrijdag staan er vier wedstrijden op het programma voor de Nederlandse teams. Tex Town Tigers speelt om 12.00 uur tegen Rivas Madrid, Sparks Haarlem speelt om 16.00 uur tegen Hoboken Pioneers, ROEF! speelt om 18.30 uur tegen de Thunderbirds en Olympia speelt om 20.00 uur tegen Saronno in een voorproefje van de finale van een dag later.

Al deze wedstrijden zie je uiteraard live op Honkbalsoftbal.tv.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Europa Cups Dames 2023