Europa Cups Dames 2023

Olympia veel te sterk voor TTT, Sparks blijft winnen

Foto: WBSC

Olympia veel te sterk voor TTT, Sparks blijft winnen

Slechts twee ochtendwedstrijden vandaag in de verschillende Europa Cups voor de Nederlandse teams. Één van die twee wedstrijden was dan wel een Hollands onderonsje tussen Olympia Haarlem en Tex Town Tigers, terwijl Sparks elders op Italiaanse bodem speelde tegen Tempo Praha. Vanavond nog een vol programma en de verslagen van die wedstrijden lees je of vanavond laat of morgenochtend op Honkbalsoftbal.nl

European Premier Cup

Tex Town Tigers streed vandaag voor de laatste kans op deelname aan de finale, maar Olympia Haarlem, dat vorig seizoen nipt te sterk was in de Holland Series, was vandaag echt een maat te groot voor de ploeg uit Enschede. Annemiek Jansen was de enige speelster van TTT die een honkslag kon noteren en Olympia nam al in de eerste inning een onoverbrugbare voorsprong.

Negen runs scoorden de Haarlemmers in de eerste slagbeurt dankzij onder meer twee honkslagen van Cindy van der Zanden en RBI hits van Jessie van Aalst (double), Britt Vonk, Lisa Hop en Lizzie Clarijs (two-run double). RBI doubles van Franka van Dijk en Lisa Hop zorgden even later voor nog eens vijf runs en zo stond er na vier innings een 14-0 overwinning voor het nog ongeslagen Olympia op het scorebord.

European Cup Winners Cup A

Sparks moet vandaag voor het eerst in dit toernooi twee keer aan de bak en ontloopt met de ochtendwedstrijd en de avondwedstrijd hopelijk de grootste Italiaanse hitte. Tegen Tempo Praha leken zij in elk geval weinig last van de hitte te ondervinden. Starting pitcher Chenise Delce stond in zes shutout innings slechts twee honkslagen toe, terwijl zij elf keer drie slag gooide. De slagploeg scoorde onder leiding van Linnie Malin (2 uit 3 met een two-run homerun) negen runs op weg naar een simpele 9-1 overwinning.

Schema

Om 17.30 uur speelt Tex Town Tigers de volgende wedstrijd. Daarin is Joudrs Praha de tegenstander. Om zicht te houden op een medaille moet er dan gewonnen worden. Een uur later is het de beurt aan Sparks en ROEF!. Sparks speelt om 18.30 uur tegen de host Caronno en ROEF! tegen de nummer twee uit de groepsfase Challengers Zurich.

Olympia Haarlem sluit de drukke softbaldag vanavond om 20.00 uur af met de wedstrijd tegen Bonn Capitals, dat eerder vandaag van Rivas Madrid verloor. Bij winst is Olympia daarom al zeker van de finale. Al deze wedstrijden zie je, net als de Wild Card Ronde in de Lucky Day Honkbal Hoofdklasse, live op Honkbalsoftbal.tv

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Europa Cups Dames 2023