HB Hoofdklasse

Wild Card Ronde gaat van start in Lucky Day Honkbal Hoofdklasse

Wild Card Ronde gaat van start in Lucky Day Honkbal Hoofdklasse

Het reguliere seizoen in de Lucky Day Honkbal Hoofdklasse zit erop. Dankzij de Wild Card Ronde zijn nog zes teams in de race om deelname aan de Lucky Day Holland Series in oktober. Die Wild Card Ronde, drie best-of-three series, begint op donderdagavond.

Als onderdeel van de professionalisering van de Hoofdklasse is vorig jaar besloten om de opzet van de competitie te veranderen, waardoor meer teams langer relevante en attractieve wedstrijden spelen. De Wild Card Ronde is daar een belangrijk onderdeel van. De nummers vijf en zes (de twee beste teams van de Vervolgcompetitie voor de Onderste-5) hebben dit weekend de kans om zich alsnog voor de play-offs te plaatsen.

Vorig jaar bleken de teams uit de top 4 nog te sterk, maar de uiteindelijke landskampioen HCAW had in de Wild Card Ronde de grootste moeite met DSS/Kinheim. Dit jaar hebben Twins Oosterhout en DSS/Kinheim de kans om te verrassen.

Twins Oosterhout neemt het op tegen de nummer vier RCH-Pinguins, terwijl DSS/Kinheim dit weekend een best-of-three speelt tegen Amsterdam Pirates dat net geen plek bij de bovenste twee wist te bemachtigen.

In de Wild Card Top spelen Curaçao Neptunus en HCAW een serie om het voordeel van de beste matchup in de play-offs. De winnaar van deze serie speelt in de play-offs tegen de winnaar van de serie tussen RCH-Pinguins en Twins Oosterhout, terwijl de verliezer van deze serie het in de play-offs opneemt tegen de winnaar van de serie tussen Amsterdam Pirates en DSS/Kinheim.

Alle wedstrijden zie je vanavond en dit weekend uiteraard live op Honkbalsoftbal.tv!

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse