HB Hoofdklasse

DSS/Kinheim verrast in eerste wedstrijd wild card ronde

Foto: Claudia Kerkhoff

DSS/Kinheim verrast in eerste wedstrijd wild card ronde

Om te bepalen wie er dit seizoen in de playoffs deelnemen, vindt dit weekeinde de wild card ronde plaats. DSS/Kinheim nam het in Amsterdam op tegen de Pirates en Twins ging op bezoek bij RCH-Pinguïns in Heemstede. Neptunus en HCAW strijden om ranking één of twee in de playoffs.

Amsterdam Pirates – DSS/Kinheim

De bezoekers uit Haarlem kwamen in de derde inning op een 0-1 voorsprong dankzij een tweehonkslag van Wesley van Hemert, een basehit van Thomas Gooijer (zijn eerste in de Hoofdklasse) en een RBI velders keus van Amarensio Franka. Een inning later kwamen de hoofdstedenaren gelijk. Na vier wijd voor Jules Cremer en twee veldfouten, stond de 1-1 op het scorebord. Deze stand bleef ook lang op het scorebord staan, pas in de tiende inning werd er weer gescoord. Een honkslag van Marcel Tolenaars en een stootslag van Amarensio Franka die dankzij wat fouten resulteerde in een Little League homerun, zorgden voor een stand van 1-3. Pirates kwam in de tweede helft van de inning weer gelijk, mede dankzij een honkslag van Tommy van de Sanden en een RBI van Jorrit Penseel (sacrifice fly). Het lukte de Haarlemmers in de elfde slagbeurt wederom om te scoren, na een lead-off single van Thomas Bos, was het met twee uit een double van Wesley van Hemert die het uiteindelijk winnende punt over de thuisplaat bracht. Pirates kreeg in hun laatste slagbeurt nog wel een honkloper in scoringspositie, maar closer Robyn Clara gooide de wedstrijd vakkundig uit. De win ging naar Mathijs Oosterbeek (4.1 IP, 3 H, 2 R, 0 ER, 2 BB, 1 SO), hij was de opvolger van Martijn Schoonderwoerd (5.2 IP, 4 H, 1 R, 0 ER, 4 BB, 5 SO).

Box score

RCH-Pinguïns – Twins Oosterhout

In Heemstede was het ook erg spannend. Hier kwamen de bezoekers ook als eerst op voorsprong. Honkslagen van Axel Poesmans en Terrence Garcia (RBI), zorgden voor de 0-1. Dankzij een RBI double van Ruendrick Piternella kwam RCH in de vierde inning gelijk. Een beurt later waren het honkslagen van Tijani Dunlop, Raydley Legito (RBI double) en Jesse Aussems (RBI single), waarmee de Pinguïns een 3-1 voorsprong namen. Twins wist nog één keer te scoren en honkslag van Yurdion Martie en een RBI double van Luuk Bun, maar de gelijkmaker bleef uit. Zo win RCH uiteindelijk met 3-2 in eigen huis.

Box score

Curaçao Neptunus – HCAW

Tom de Blok, Kevin Bakker en Mike Groen combineerde in het Neptunus Familiestadion voor een shutout. Alle drie de werpers stonden ieder slecht één honkslag toe. De Rotterdamse slagploeg kwam pas laat op stoom, maar in de zevende inning werden de eerste runs gescoord. Honkslagen van Sheadion Jamanika, Rogear Bernadina en Dwayne Kemp zorgden voor de 2-0. Een beurt later werd het 5-0 na een RBI single van Rayshelon Carolina en een 2-RBI triple van Stijn van der Meer. Zo won Neptunus de eerste wedstrijd van de serie uiteindelijk toch vrij gemakkelijk.

Box score

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse