Curaçao

Little Leaguers Curaçao plaatsen zich opnieuw voor International Championship Game

Little Leaguers Curaçao plaatsen zich opnieuw voor International Championship Game

Voor het tweede jaar op rij hebben de Little Leaguers van Curaçao zich tijdens de Little League World Series geplaatst voor de internationale finale. Met een overwinning op Mexico op donderdagavond hebben zij deelname aan de finale veiliggesteld.

In de finale, die door ESPN (Nederland) wordt uitgezonden, is op zaterdag Taiwan de tegenstander. De Taiwanezen zijn op papier wellicht de favoriet en dat komt mede dankzij de pitcher die eerder dit toernooi viraal ging met pitches van 80 mijl per uur! In een eerdere onderlinge ontmoeting was Taiwan deze week te sterk, maar er komt nu dus een mooie kans op revanche.

Als het de ‘Boys of Summer’ lukt om de internationale finale net als vorig jaar te winnen, staat op zondag ook nog eens de absolute finale op het programma tegen de kampioen van het Amerikaanse toernooi. Het zou de vijfde keer zijn dat Curaçao deze finale haalde, na 2004, 2005, 2019 en 2023. Het team van 2004, met daarin onder meer Jonathan Schoop en Jurickson Profar, was het eerste en tot nu toe enige team van Curaçao dat de Little League World Series won.

Juist die Jonathan Schoop was deze week aanwezig in Williamsport om de Curaçaose talenten aan te moedigen. Schoop zag zijn tijd bij de Detroit Tigers eerder deze zomer ten einde komen en maakt gebruik van zijn vrije schema om te genieten van het toernooi waar hij zelf ooit schitterde.

De internationale finale wordt op zaterdag om 18.30 uur Nederlandse tijd gespeeld en wordt uitgezonden op ESPN 4. Als de finale wordt bereikt, wordt die op zondag ook uitgezonden door ESPN.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Curaçao