Curaçao

Little Leaguers Curaçao prolongeren internationale World Series titel

Foto: LLWS op Twitter

Little Leaguers Curaçao prolongeren internationale World Series titel

De Little Leaguers van Curaçao hebben op zaterdagavond Taiwan verslagen in de internationale finale van de Little League World Series in Willemstad. Twee runs in de vierde inning gaven de doorslag in een zeer spannende finale. Curaçao speelt morgenavond de overall finale tegen de Amerikaanse kampioen.

Taiwan had het internationale toernooi tot aan vandaag gedomineerd en was de grote favoriet in deze finale, terwijl Curaçao natuurlijk als de regerend kampioen een hele sterke uitdager waren. Voor Curaçao was Helmir Helmijr de starter en dat bleek een goede zet van coach Zaino Everett, die na de wedstrijd aangaf dat hij had gezien dat de Taiwanezen meer moeite leken te hebben met lefties.

Helmijr gooide 5.1 shutout innings en gaf zijn team zo de kans om de finale te winnen. Die kans greep de slagploeg in de vierde inning. Juist toen de sterpitcher Fan Chen-Yun, die ballen met tachtig mijl per uur op de slagmensen afvuurt, op de heuvel kwam. Jay-Dlynn Wiel en Nasir El-Ossais openden de slagbeurt met honkslagen en Wiel schoof op een wilde worp op naar het derde honk. Een perfect uitgevoerde squeeze van Joshua Acosta Fernandez zorgde niet alleen voor de 1-0 voorsprong, maar ook voor paniek bij de defense.

In een uiterste poging om Wiel uit te gooien op de thuisplaat werd de bal in de backstop gegooid, waardoor El-Ossais kon opschuiven naar het derde honk. Toen de catcher vervolgens de bal over de pitcher heen gooide, kon hij zelfs de 2-0 scoren. Deze marge bleek voldoende dankzij sterke pitching van Helmijr en zijn reliever Wiel. Curaçao won met 2-0 en prolongeerde de internationale titel.

Op zondag krijgen zij de kans om net als in 2005 (toen met Jurickson Profar en Jonathan Schoop in de selectie) de finale tegen de Amerikaanse kampioen te winnen. Deze finale wordt om 21.00 uur (Nederlandse tijd) gespeeld tegen de winnaar van de Amerikaanse finale tussen California en Texas. ESPN zendt de finale uit op ESPN 4.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Curaçao