HB Hoofdklasse

Amsterdam Pirates plaatst zich voor playoffs

Foto: Roelie Henrique

Amsterdam Pirates plaatst zich voor playoffs

In een weekeinde vol spanning en sensatie wist Neptunus als eerst de serie te winnen. Zij verdienden de beste uitgangspositie in de playoffs en zullen het opnemen tegen RCH of Twins. Pirates en DSS/Kinheim speelden drie extreem spannende wedstrijden, waarin de Amsterdammers nipt aan het langste eind trokken en hun seizoen wisten te verlengen. RCH en Twins staan gelijk in de serie, op zondag kon er niet gespeeld worden wegens de regen, deze wedstrijd wordt op maandagavond ingehaald.

Amsterdam Pirates – DSS/Kinheim

Na het verlies op donderdagavond, moest Pirates in het Pim Mulier stadion winnen om het seizoen te verlengen tot de playoffs. De ploeg van Mervin Gario kwam goed uit de startblokken. De eerste slagman van de wedstrijd, Roelie Henrique, joeg de bal over de hekken. Later in de inning scoorde ook de 0-2, na honkslagen van Tommy van de Sanden en Alex Madera (RBI). Een inning later maakte ook Kenny Berkenbosch goed contact, de tweede homerun in de wedstrijd zorgden voor een 0-3 stand na twee beurten. DSS/Kinheim kwam in de vijfde slagbeurt voor het eerst tot scoren. Back-to-back doubles van Jochem Koedijk en Urving Kemp zorgden voor een 1-3 stand. Pirates kwam meteen met een antwoord, Kenny Berkenbosch scoorde namelijk een inning later op een single van Roelie Henrique. In de tweede helft zeven kwam de thuisploeg helemaal terug in de wedstrijd. Assistent coach Shurty Tremus, die was ingevallen, begon de inning met een single. Nick Hofer en Jochem Koedijk volgden met doubles en ook Urving Kemp sloeg nog een honkslag. Zo stond het ineens gelijk in Haarlem. Net als op donderdagavond, bleef de stand tot en met de negende inning gelijk, dit keer was het Pirates dat in extra innings aan het langste eind trok. Het winnende punt werd in de tiende inning gescoord door Kenny Berkenbosch, die op het honk kwam met een single. Hij scoorde op een sacrifice fly van Roelie Henrique. Met deze 4-5 overwinning, trok Pirates de serie gelijk en forceerde zo een derde wedstrijd in eigen huis op zondag.

Na al twee fantastisch spannende wedstrijden, kende de derde wedstrijd evenveel spanning en sensatie. De ploeg van coach Etienne Meijer, kwam in de tweede inning als eerst op voorsprong. Een lead-off double van Jesse van den Berg werd gevolgd door vier wijd voor Thomas Gooijer en Nick Hofer. Een sacrifice fly van Jochem Koedijk bracht de 0-1 binnen en Urving Kemp volgde met een 2-RBI single door het midden. In de vierde inning kwam de thuisploeg een beetje terug in de wedstrijd. Drie honkslagen oprij, waaronder een RBI double van Kenny Berkenbosch zorgden voor de 1-3, de 2-3 scoorde op een RBI ground out van Jorrit Penseel. Twee beurten later namen de Amsterdammers de voorsprong voor het eerst in handen. Dankzij RBI singles van Roelie Henrique en Denzel Richardson, stond het nu 4-3 na zes innings. DSS/Kinheim wist weer gelijk te komen. In de eerste helft acht kon pinch-runner Bodie Eskes op een aangooifout binnenkomen. Pirates kwam hierna meteen met een antwoord. Oliver van der Wijst wist met lopers op het eerste en tweede honk de bal hard richting het linksveld te slaan voor een 2-RBI double. Hiermee werd het 6-4 in Amsterdam en plaatste Pirates zich voor de playoffs. Hierin zullen zij het opnemen tegen HCAW.

Box score (zaterdag)

Box score (zondag)

RCH-Pinguïns – Twins Oosterhout

Op donderdag was RCH een tandje te sterk voor Twins, maar op Sportpark De Slotbosse Toren trok de Oosterhoutse ploeg aan het langste eind op zaterdag. In de eerste inning kwam RCH dankzij wat controle problemen nog op een 0-1 voorsprong, maar hierna was het alleen nog maar de slagploeg van Twins die punten kon creëren. De gelijkmaker kwam al in de tweede helft van de eerste inning na een RBI single van Luuk Bun, waarop Railison Bentura binnenkwam. In de tweede helft vijf, was het Bentura met de RBI triple, die Gijs van Zalingen tot scoren bracht. Luuk Bun sloeg in de zevende beurt nog een punt binnen en een inning later bracht Marnix Ruben met zijn honkslag de 4-1 binnen. Dit zou ook de einduitslag worden in Oosterhout. Zo was er ook in deze wild card serie een derde wedstrijd nodig om een winnaar te bepalen, dat gebeurde op zondag in Heemstede.

Box score (zaterdag)

HCAW – Curaçao Neptunus

Nadat Neptunus het reguliere seizoen al als eerste was geëindigd, werd er op zaterdag ook nog gezorgd dat de beste uitgangspositie voor de playoffs naar Rotterdam ging. In de best-of-three series tussen Neptunus en HCAW wist Neptunus vrij eenvoudig te winnen, waarmee zij het voordeligste playoff schema zullen hebben.

Met behulp van een solide outing van Shairon Martis op de heuvel, wisten de Rotterdammers met 4-8 te winnen in Bussum. De grote man aan slag bij de Rotterdammers was Tony Krueger. De Amerikaanse catcher wist vier RBIs te verzamelen en was zo verantwoordelijk voor de helft van de runs die er gescoord werden aan Rotterdamse zijde. John Polonius deed het ook niet verkeerd aan slag, hij kwam tot drie honkslagen, waaronder twee doubles. Hiermee verzamelde hij twee binnengeslagen punten.

Box score (zaterdag)

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse