Honkbal

Boston Red Sox roepen Ceddanne Rafaela op naar Major League

Ceddanne Rafaela in actie tijdens de Kindgom Series (Foto: Louie Jay Sienders)

Boston Red Sox roepen Ceddanne Rafaela op naar Major League

Na Win Remmerswaal, Xander Bogaerts en Kenley Jansen komt er deze week een vierde speler uit het Koninkrijk der Nederlanden uit voor de legendarische Boston Red Sox. De Red Sox roepen Rafaela vandaag op naar het Major League team en de snelle utility speler maakt zeer waarschijnlijk op donderdag zijn basisdebuut voor de Red Sox, aldus manager Alex Cora.

Ceddanne Rafaela, die sinds 2017 prof is in de organisatie van de Red Sox, is 22 jaar oud en kan zowel op beide posities in het middle infield als op alle drie de outfield posities uit de voeten. Rafaela speelde dit jaar op Double-A en op Triple-A niveau en sloeg al twintig homeruns, terwijl hij ook zijn snelheid toonde met 36 gestolen honken.

De Curaçaoënaar maakte onderdeel uit van Team Kingdom of the Netherlands tijdens de Kingdom Series in 2022 en zat in de voorselectie voor de World Baseball Classic, maar koos ervoor zich te richten op een doorbraak in de Major League. Stap één is nu gezet: deze week maakt hij zijn debuut op het hoogste niveau.

Naast Kenley Jansen, Ozzie Albies, Jurickson Profar, Xander Bogaerts, Carter Kieboom en de broers Josh en Richie Palacios is hij nu de achtste speler uit het Koninkrijk in Major League Baseball.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal