Honkbal

Koninkrijksteam U18 ingedeeld in loodzware poule op WK

Foto: Lenka Brozova

Koninkrijksteam U18 ingedeeld in loodzware poule op WK

Team Kingdom of the Netherlands U18 is afgereisd naar Taiwan om daar deel te nemen aan het Wereldkampioenschap. Het team van bondscoach Eric de Bruin is ingedeeld in de loodzware Groep B, met daarin de nummers 1 en 2 van de wereldranglijst USA en Japan.

Om te acclimatiseren in Taiwan, de jetlag te overwinnen en nog een aantal oefenwedstrijden te spelen is het Koninkrijksteam al dit weekend afgereisd naar het verre oosten. Op vrijdag 1 september speelt Oranje om 04.30 uur (NL tijd) in de eerste wedstrijd direct tegen een van de topfavorieten voor de wereldtitel: Team USA. Naast de Amerikanen spelen ook Japan (nr. 1 van de wereldranglijst), Venezuela (nr. 6), Panama (nr. 11) en Spanje (nr. 26) in Groep B.

Een zware loting, want om net als vorig jaar de Super Round te halen, moet de top 3 in de poule gehaald worden. Het team van 2022 bereikte een hele knappe vijfde plaats en bewees dat Oranje ook als underdog goed kan presteren. Uit de selectie van vorig jaar zijn slechts drie namen over: pitchers Gijs van den Brink en Just van Ouweelen en outfielder en EK MVP Miquel Willem.

Toch is er sprake van een sterke selectie en een echt Koninkrijksteam met aanvulling vanuit Curaçao en Aruba met onder meer kersverse prof Joan Sierra, die korte stop is in de organisatie van de San Diego Padres. Daarnaast zit er in de selectie een flink aantal spelers dat inmiddels zijn debuut gemaakt heeft in de Lucky Day Honkbal Hoofdklasse, waaronder Amarensio Franka en Tobias Imming (DSS/Kinheim), Keegan Pieternella (Neptunus) en Jamie Beerman (Amsterdam Pirates). De volledige selectie zie je hieronder:

De selectie

Pitchers 
Nathan ArendsAruba
Maxwell CornelissenHCAW
Rodiënsly IgneciaFirebirds (Curaçao)
Tobias ImmingDSS/Kinheim
Isaac MendezAruba
Maarten SmitHoofddorp Pioniers
Gijs van den BrinkUVV
Just van den OuweelenHoofddorp Pioniers
  
Catchers 
Keegan PieternellaNeptunus
Jared VeerisCuraçao
  
Infielders 
Jamie BeermanAmsterdam Pirates
Amarensio FrankaDSS/Kinheim
Joan SierraSan Diego Padres
Tai TrompAruba
  
Outfielders 
Keyon AshbyAruba
Thijs HelmsHCAW
Tyrell MercadoAmsterdam Pirates
Miquel WillemHoofddorp Pioniers
  
Utility 
Ryjeteri MériteCuraçao
Terrance HeemskerkHoofddorp Pioniers
  
  
Staff 
Eric de BruinBondscoach
Michael Duursma3B Coach
Randolph Oduber1B Coach
Nick StuifbergenPitching Coach
Sanne SwaansFysiotherapeut

Wedstrijdschema

DatumTijdThuisUit
1 sep04.30 uurUSAKoninkrijksteam
2 sep04.30 uurKoninkrijksteamVenezuela
3 sep08.30 uurPanamaKoninkrijksteam
4 sep04.30 uurKoninkrijksteamSpanje
5 sep12.30 uurJapanKoninkrijksteam

Vanaf 6 september worden de wedstrijden in de Super Round gespeeld en op 10 september de Bronze Medal Game en de finale. Alle wedstrijden zijn (tegen betaling) live te zien op Gametime.sport. De samenvattingen zie je op Honkbalsoftbal.tv en de wedstrijdverslagen lees je uiteraard op deze wedstrijd.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal