EC Heren 2023

Olympia Haarlem opent Super Cup met zege, nederlagen voor DVH en Vennep Flyers

Foto: Aneta Šimůnková

Olympia Haarlem opent Super Cup met zege, nederlagen voor DVH en Vennep Flyers

In Amstelveen, Haarlem en Nieuw-Vennep is vandaag de Men’s Softbal European Super Cup begonnen met als Nederlandse deelnemers DVH, Vennep Flyers en Olympia Haarlem. Op de eerste dag moesten DVH en Vennep Flyers hun meerdere erkennen in hun tegenstander en redde Olympia de Nederlandse eer.

DVH kwam in de openingswedstrijd uit tegen het Belgische Hoboken Pioneers en keek na twee innings al tegen een 6-2 nederlaag aan. Deze achterstand konden zij niet meer omturnen tot een voorsprong, ondanks een 4-run rally in de zevende slagbeurt met als hoogtepunt de two-run triple van Andrej Sokol. De Pioneers scoorden namelijk in de middle innings nog twee insurance runs op weg naar een 8-6 overwinning.

Ook de Vennep Flyers begonnen de Super Cup met een nederlaag. De Barracudas uit Montpellier waren duidelijk te sterk. Randy Reiph sloeg zijn ploeg met een solo homerun bij een 3-0 achterstand nog terug in de wedstrijd, maar met twee runs in de vijfde en drie runs in de zesde inning liep Montpellier uit naar een 8-1 mercy rule overwinning.

Olympia

Het was dus aan Olympia Haarlem om in eigen huis de Nederlandse eer hoog te houden. In de wedstrijd tegen het Belgische Deurne Spartans waren de pitchers oppermachtig. Pas in de zesde inning werd de eerste honkslag van de wedstrijd geslagen. Olympia nam in de tweede inning de voorsprong op twee vrije lopen en een veldfout en hun pitchers hadden niet veel meer nodig.

De eerste honkslag in de zesde inning van de wedstrijd was een driehonkslag van Jeff Delfina, die niet veel later sneuvelde op de thuisplaat op een velders keuze van Marek Volf. De volgende slagman, Anthony Beaumont, trok dit foutje recht. Beaumont sloeg een two-run homerun naar het rechtsveld en bracht Olympia op een 3-0 voorsprong. In de zevende inning brak Olympia de wedstrijd volledig open met meerdere driehonkslagen (Dyron Juaquin en Reggie Bomberg) en een three-run homerun van Jeff Delfina. Het werd uiteindelijk 8-0.

De pitchers van Olympia Haarlem verdienen een aparte alinea, want Samwel Villalvazo (2 IP, 6 K’s), Bradley Kilpatrick (2 IP, 6 K’s) en Jeffry Visser (3 IP, 9 K’s) gooiden een combined no-hitter, waarin de Spartans geen enkele bal het veld in konden brengen. Alle nullen in deze wedstrijd werden gemaakt met drie slag. De enige twee kleine smetjes waren twee vrije lopen. Al met al een uitstekend begin voor Olympia!

Op dinsdag gaat het toernooi verder met een druk schema. Verspreid over de drie speellocaties worden er 18 wedstrijden gespeeld. Om 12.30 uur spelen de Vennep Flyers tegen Tsjechië U23. DVH speelt om 15.00 uur tegen de Hurricans uit Denemarken en om 20.00 uur tegen Magos Tenerife. Ook Vennep Flyers speelt om 20.00 uur vervolgens nog tegen een Deense tegenstander: Stenløse Bulls. Olympia Haarlem sluit de dag af met een wedstrijd tegen de Tsjechische Painbusters om 20.30 uur.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EC Heren 2023