EK 2023

Selassa en Newton maken dit jaar hun EK debuut

Delano Selassa (Foto: Bob Prins)

Selassa en Newton maken dit jaar hun EK debuut

Als Team Kingdom of the Netherlands in september het EK speelt, maakt Delano Selassa zijn debuut in een EK selectie. Voor Shervyen Newton is het zelfs de eerste keer dat hij überhaupt zijn opwachting mag maken in een officiële interland. Selassa en Newton maken deel uit van de nieuwe groep namen uit de EK selectie die vandaag bekendgemaakt wordt.

Eerder werd al bekend dat starters Shairon Martis, Tom de Blok en Lars Huijer onderdeel uitmaken van de selectie, die naast het EK in het weekend van 15, 16 en 17 september ook het Rotterdam Baseball Weekend speelt. In de pitching staff worden zij vergezeld door Kevin Kelly (Curaçao Neptunus), JC Sulbaran (Lexington Counter Clocks) en Wendell Floranus (Tigres de Quintana Roo). Kelly is dit seizoen wederom een belangrijke schakel in de pitching staff van Curaçao Neptunus, terwijl Sulbaran (Amerika) en Floranus (Mexico) in buitenlandse profcompetities uitkomen.

Voor het infield waren al Didi Gregorius en Juremi Profar geselecteerd, daar komen dus EK debutanten Selassa en Newton bij, maar ook de zeer ervaren Sharlon Schoop. Selassa speelde al een World Port Tournament (2019) en een Honkbalweek Haarlem (2022) en is dit jaar als speler van HCAW een van de uitblinkers in de Lucky Day Honkbal Hoofdklasse. Newton komt op High-A niveau uit voor de Quad Cities River Bandits uit de organisatie van de Kansas City Royals. Daar is hij teamgenoot van Darryl Collins en sloeg hij dit seizoen al twaalf homeruns. Sharlon Schoop behoeft weinig introductie. Hij speelde al meer dan 100 interlands voor het Koninkrijksteam en won naast meerdere Europese Kampioenschappen ook het WK in 2011 met Oranje.

Naast Roger Bernadina zullen in Rotterdam en later ook in Tsjechië tevens Jiandido Tromp en Ademar Rifaela het outfield bemannen. Beide mannen spelen dit seizoen als prof in het buitenland. Tromp speelt in de Frontier League voor de Lake Eerie Crushers, terwijl Ademar Rifaela één van de absolute smaakmakers was in de Liga Mexicana de Beisbol voor de Guerreros de Oaxaca en later ook de Generales de Durango. Rifaela sloeg .305 met 22 homeruns en een league leading 83 RBIs. Zowel Rifaela (2019) als Tromp (2021) werden met het Koninkrijksteam al eens Europees Kampioen.

Voorafgaand aan het EK speelt Team Kingdom of the Netherlands in het weekend van 15, 16 en 17 september drie oefeninterlands tegen Tsjechië tijdens het Rotterdam Baseball Weekend. In het Familiestadion in Rotterdam krijg je de unieke mogelijkheid om de beste honkballers van het Koninkrijk op eigen bodem in actie te zien. Naast de oefeninterlands staan ook een HR derby op zaterdagavond en een clinic voor de jeugd op zondagmiddag op het programma. Kaarten zijn te koop via deze link

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK 2023