HB Hoofdklasse

Twins plaatst zich ook voor playoffs Lucky Day Hoofdklasse

Foto: Martine van Wely

Twins plaatst zich ook voor playoffs Lucky Day Hoofdklasse

Vanwege slecht weer op zondag, werd de derde wedstrijd tussen RCH-Pinguïns en Twins Oosterhout naar maandagavond verplaatst. Dankzij een late rally wisten de bezoekers uit Oosterhout er met een overwinning vandoor te gaan. Zo plaatsten zij zich voor de playoffs.

RCH begon goed aan de wedstrijd. Dankzij honkslagen van Raul Jacobs en Thomas Kwakernaak stond het al snel 1-0. Het tweede Heemsteedse punt viel in de tweede inning. Met twee uit wist Tijani Dunlop een tweehonkslag te slaan, niet veel later werd hij binnengeslagen door een honkslag van Paris Aguilera.

In de eerste helft vier warmden de Oosterhoutse knuppels op. Axel Poesmans begon met een honkslag, hij kon scoren op een tweehonkslag van Railison Bentura. Met een honkslag bracht Luuk Bun zijn teamgenoot, Bentura, over de thuisplaat voor de gelijkmaker. Een sacrifice fly van Berend Ruben zorgde voor de 2-3 en even later was het een velders keus van Gijs van Zalingen waarop de 2-4 binnenkwam.

Hierna bleef het lang stil op offensief gebied, in de tweede helft zeven lukte het de thuisploeg om weer terug in de wedstrijd te komen. De honken liepen vol door een veldfout, een honkslag en vier wijd. Jesse Aussems kreeg hierna vier wijd, waardoor Sebastiaan van der Horst de 3-4 kon scoren. Thomas Kwakernaak volgde met een belangrijke 2-RBI single, waardoor de Pinguïns weer op voorsprong kwamen.

Pas in de negende inning lukte het Twins weer om te scoren. Een lead-off walk van Berend Ruben werd gevolgd door een honkslag van Terrence Garcia. Op een honkslag van Gijs van Zalingen kwam de gelijkmaker binnen. Een at-bat later was het een sacrifice fly van Marnix Ruben waarmee het winnende punt gescoord werd. 5-6 werd de einduitslag, want Simon Gross gooide de wedstrijd moeiteloos uit voor Twins, hij verdiende de winst op de heuvel.

Dankzij deze overwinning heeft Twins zich geplaatst voor de playoffs, hierin zullen zij het opnemen tegen Curaçao Neptunus.

Box score

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse