EC Heren 2023

Engelhardt slaat Olympia naar walk-off zege!

Foto: Kevin Janssen

Engelhardt slaat Olympia naar walk-off zege!

Op de tweede dag van de Men’s Softball European Super Cup in eigen land leken de Nederlandse deelnemers allemaal zonder overwinning te blijven. Vennep Flyers en DVH verloren beide wedstrijden en Olympia Haarlem stond lang achter, maar trok de wedstrijd in extremis toch naar zich toe.

Vennep Flyers opende de dag tegen het nationale team van Tsjechië U23. De senioren van Tsjechië werden vorige maand nog Europees Kampioen en ook de talenten zijn erg goed. Dat bleek in de wedstrijd tegen Vennep Flyers, die slechts één run konden scoren en er acht om de oren kregen. In hun tweede wedstrijd van de dag was het Deense Stenlose Bulls veel te sterk. Twee big innings in de zesde en zevende slagbeurt zorgden wel voor een wat vertekend beeld in de uiteindelijk 18-7 nederlaag.

DVH had het eveneens moeilijk tegen een Deense tegenstander. De Hurricans waren in de middagwedstrijd met 9-0 te sterk. ’s Avonds was het tegen Magos Tenerife een stuk spannender, maar ook in deze wedstrijd kon de Amstelveense slagploeg geen echte vuist maken. Het Spaanse team, met Nederlander Martijn Guillot in de gelederen, scoorde drie runs in de vijfde inning op weg naar een 3-1 overwinning. Via een driehonkslag van Adam Peter en een wilde worp kwam DVH nog wel iets dichterbij, maar kwam nooit echt in de buurt van de overwinning.

Olympia Haarlem, dat gisteren zijn eerste wedstrijd won van het Belgische Deurne Spartans, had vandaag een zware kluif aan het Tsjechische Painbusters Most. Met de Amerikaanse Bradley Kilpatrick op de plaat namen de Tsjechen in de tweede inning een 3-0 voorsprong. Nadat daar in de vierde inning nog een run aan toegevoegd was, deed Olympia iets terug. Anthony Beaumont sloeg met een tweehonkslag Dyron Juaquin (walk) over de thuisplaat en bracht zijn ploeg terug tot 4-1.

In de zesde inning kwamen de Haarlemmers terug tot 4-2 dankzij een solo homerun van Marek Volf. Kilpatrick hield het in de zevende inning dicht, waardoor Olympia nog één kans kreeg om de wedstrijd te winnen. Met één uit en het eerste honk bezet sloeg Jeff Delfina een honkslag, waarna de midvelder van Painbusters een fout maakte waarop Nigel Jones (walk) de 4-3 kon scoren. Rachid Engelhardt zorgde vervolgens met een walk-off homerun naar het linksveld voor een feestje in Haarlem, waar Olympia na twee dagen ongeslagen blijft.

Op woensdag speelt Olympia twee keer: om 13.30 uur tegen het Kroatische MRKI Medvedi en om 20.30 uur tegen de Franse Rabbits. DVH speelt om 20.00 uur in eigen huis tegen Spectrum Praha, terwijl in Nieuw-Vennep de Vennep Flyers om 20.30 uur spelen tegen de Britse Meteors. Ga vooral kijken langs de velden of, als je niet kunt, online op Honkbalsoftbal.tv!

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EC Heren 2023