HB Hoofdklasse

Crunch time in de Lucky Day Honkbal Hoofdklasse: de play-offs gaan van start

Crunch time in de Lucky Day Honkbal Hoofdklasse: de play-offs gaan van start

In de Lucky Day Honkbal Hoofdklasse gaan vanavond de play-offs van start. De strijd om het kampioenschap komt daarmee in volle vaart en de vier beste teams van het reguliere seizoen nemen het in een best-of-five serie tegen elkaar op om deelname aan de Lucky Day Holland Series af te dwingen.

Op donderdagavond staat in beide series de zo belangrijke Game 1 op het programma. In een korte play-off serie wil je die voorsprong nemen en dat geldt natuurlijk ook voor de regerend landskampioen HCAW, dat vanavond in Bussum speelt tegen uitdager Amsterdam Pirates. Pirates kwam in de Wild Card Ronde maar nipt voorbij DSS/Kinheim en zag al een aantal spelers terugkeren naar hun college. Hun aas, Scott Prins, is er nog wel bij en zal in deze play-off serie een belangrijke rol moeten spelen als Pirates een kans wil maken tegen het pitching geweld van HCAW met Lars Huijer, Dennis Burgersdijk en Kaj Timmermans.

In Rotterdam staan Curaçao Neptunus en Twins Oosterhout opnieuw tegenover elkaar. Deze twee teams hebben elkaar al vaker ontmoet in de play-offs, hoewel Twins er nu een omweg voor nodig had om zover te komen. In Oosterhout was deze winter sprake van een kleine rebuild en werd de keuze gemaakt om vooral met jonge spelers uit de eigen regio/opleiding te spelen. Dat resulteerde er in eerste instantie in dat zij genoegen moesten nemen met een plek bij de Onderste 5, maar via de Wild Card Ronde hebben zij zich toch geplaatst voor de play-offs.

In de Wild Card Ronde werd RCH-Pinguins in drie wedstrijden verslagen, maar nu volgt een zwaardere kluif: Neptunus verslaan in een best-of-five met starters Tom de Blok, Shairon Martis en Kevin Kelly, die dit weekend overigens waarschijnlijk met een blessure aan de kant blijft staan. Op papier lijkt het schier onmogelijk, maar dat is het mooie van de play-offs: er moet wel gespeeld worden en er gebeuren vaak gekke dingen!

Vanavond om 19.30 uur is het zover: Game 1!

HCAW – Amsterdam Pirates in Bussum
Curaçao Neptunus – Twins Oosterhout in Rotterdam

Beiden uiteraard ook live te zien op Honkbalsoftbal.tv!

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse