EC Heren 2023

Olympia plaatst zich voor Super Cup, DVH en Vennep Flyers verder in SE Cup

Foto: Robert Meijboom/WBSC Europe

Olympia plaatst zich voor Super Cup, DVH en Vennep Flyers verder in SE Cup

Met een overwinning op Les Rabbits uit Frankrijk heeft Olympia Haarlem zich op woensdagavond geplaatst voor de Super Cup, de naam van het toernooi met de topteams van Europa na de splitsing in de groepsfase. DVH en Vennep Flyers verloren ook vandaag hun wedstrijd en gaat verder in de SE Cup.

Olympia speelde vandaag twee wedstrijden en hoewel het de eerste wedstrijd verloor, was de overwinning in de avondwedstrijd voldoende om zich als groepshoofd te plaatsen voor de volgende ronde. Het Kroatische MRKI Medvedi was nog zonder overwinning, maar nam tegen Olympia een 4-1 voorsprong in de derde inning. De Haarlemmers vochten zich terug en kwamen dankzij drie Kroatische veldfouten in de vijfde inning langszij. Het lukte hen vandaag echter niet om de winnende run te scoren en daardoor kwam er een verlenging aan te pas om een winnaar te bepalen. Daarin scoorde Medvedi één run en bleef Olympia puntloos. Zo won Medvedi met 5-4.

’s Avonds moest er daarom gewonnen worden van Les Rabbits. Deze boodschap had starting pitcher Samwel Villalvazo begrepen. Hij gooide zeven shutout innings, waarin hij slechts drie honkslagen toestond en liefst 14 keer drie slag gooide. Anthony Beaumont was de aanvallende uitblinker voor Olympia in de uiteindelijke 4-0 overwinning. De catcher verzamelde drie RBI op een grondbal in de eerste inning en een two-run single in de zesde inning.

In een schema waar zelfs een wiskundige hoofdpijn van zou krijgen, speelt Olympia donderdag als groepswinnaar van Groep D om 19.00 uur zijn volgende wedstrijd. De tegenstander is nog niet bekend, dat is de winnaar van de wedstrijd tussen Hoboken Pioneers en Span (uit Kroatië).

DVH, dat vandaag kansloos was tegen Spectrum Praha (1-10), speelt morgen om 09.00 uur tegen het Britse Stags en bij winst dan later op de dag nog eens. Als er wordt verloren wordt er pas op vrijdag weer gespeeld.

Vennep Flyers speelde vanavond vanwege de regen eerder op de dag pas om 21.30 uur en streed in deze wedstrijd tegen de Meteors uit Groot-Brittannië om de vierde plaats in Groep A.

Dankzij de nederlaag is de vijfde plaats een feit en wordt donderdag om 14.00 uur in eigen huis gespeeld tegen Deurne Spartans, dat op maandag verloor van Olympia. Als de Flyers winnen spelen ze later op de dag nog tegen de winnaar van Spectrum Praha tegen VSC Sweden.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EC Heren 2023