EC Heren 2023

Opnieuw walk-off zege voor Olympia Haarlem, dubbele overwinning voor DVH

Foto: Kim Schindler

Opnieuw walk-off zege voor Olympia Haarlem, dubbele overwinning voor DVH

Olympia Haarlem heeft dankzij een nieuwe walk-off zege nog altijd zicht op deelname aan de finale van de European Super Cup. In een spannende wedstrijd blonk pitcher Kilpatrick uit en zorgde Bayron Cornelisse met een walk-off walk voor de overwinning. DVH won vandaag beide wedstrijden, terwijl de Vennep Flyers verloren van …

European Super Cup

Omdat Olympia de groepsfase afsloot als poulewinnaar, hoefde het vandaag maar één keer in actie te komen. In eigen huis waren de Hoboken Pioneers de tegenstander en het werd een zeer spannende wedstrijd, waarin de pitching zeer dominant was. In 8 innings werden vanavond slechts vier honkslagen geslagen. Pitchers Bradley Kilpatrick (Olympia) en Dylan Tonkin (Pioneers) gooiden samen ook nog eens 36 (!) strikeouts in 15.2 innings.

Het verschil werd pas gemaakt in de tiebreak. In de achtste inning gooide Kilpatrick drie keer drie slag, waaronder een keer voor de Beste Pitcher van de Honkbal Hoofdklasse van 2016, Kenny van den Branden, terwijl Tonkin het moeilijker had in zijn achtste inning. Dat kwam ook doordat zijn coach met één uit een groot risico nam door zowel Marek Volf als Revin Brooks met opzettelijk vier wijd op het honk te zetten. Met de honken vol kwam vervolgens oud-honkbalinternational Bayron Cornelisse aan slag en met een 3-1 count was ook de volgende pitch wijd. Zo liep Rachid Engelhardt het winnende punt over de thuisplaat.

Olympia Haarlem speelt op vrijdagmiddag om 13.30 uur in Amstelveen tegen Locos Braclav uit Tsjechië, dat vanavond te sterk was voor hun landgenoten van Painbusters Most. Bij winst staan zij dan pas weer op zaterdag op het veld. Als ze verliezen moeten zij om 19.00 uur via de backdoor in de race zien te blijven voor een finaleplaats op zaterdag.

De automatisch gegenereerde samenvatting van SDTV bekijk je hieronder:

Softball Europe Cup

De Vliegende Hollander uit Amstelveen speelde vandaag in de SE Cup twee wedstrijden in Nieuw-Vennep. Daar werd in om 09.00 uur ’s ochtends al afgetrapt tegen de Britse Stags. Het team van coaches Brenda Beers en Cindy van der Zanden nam in de eerste twee innings dankzij een wild pitch en een sac bunt van Matthew Scholten, die zo goed lag dat de loper van twee kon scoren, een 2-0 voorsprong en keek niet meer om. Dankzij runs in de vierde, vijfde en zesde inning werd het uiteindelijk zelfs 8-0.

Die overwinning betekende dat er vanmiddag nog een wedstrijd op het programma stond. Daarin was MRKI Medvedi, dat op woensdag nog van Olympia won, de tegenstander. Vandaag waren zij geen partij voor de Nederlandse tegenstander. RBI hits van Tom Poelman, Adam Peter en Matthew Scholten (2 RBI) zorgden voor zeven runs in de tweede innning en mede dankzij de two-run homerun van Tyler Kirby in de vierde inning liep DVH uiteindelijk uit naar een overtuigende 11-2 zege.

DVH speelt op vrijdag om 18.15 uur (opnieuw in Nieuw-Vennep) tegen Spectrum Praha in de jacht op de titel in de SE Cup.

Voor Vennep Flyers was het een minder succesvolle dag. Zij verloren in vijf innings met 8-1 van de Belgische Spartans uit Deurne en moeten vrijdag om 11.15 uur in eigen huis op zoek naar de eerste overwinning van deze week tegen VSC Sweden. Alle wedstrijden zie je ook morgen weer live op Honkbalsoftbal.tv, maar je bent uiteraard van harte welkom op alle drie de speellocaties!

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EC Heren 2023