Honkbal

Koninkrijksteam U18 kan net niet stunten tegen Team USA in openingswedstrijd WK

Foto: WBSC

Koninkrijksteam U18 kan net niet stunten tegen Team USA in openingswedstrijd WK

In Taiwan is Team Kingdom of the Netherlands U18 afgelopen nacht begonnen aan het WK U18. In de eerste wedstrijd in de loodzware Groep B was de favoriet voor de titel Team USA de tegenstander. Dat je op het veld nooit kansloos bent tegen de allergrootste teams werd vandaag eens te meer bewezen. Toch trokken de Amerikanen met 2-1 nipt aan het langste eind.

Vier innings lang stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord dankzij goede pitching van starter Maxwell Cornelissen, die in vier innings drie honkslagen tegen kreeg en drie keer vier wijd gooide, maar mede dankzij een aantal goede plays van korte stop Amarensio Franka en catcher Keegan Pieternella hield hij de nul.

In de vijfde inning nam het Koninkrijksteam een 1-0 voorsprong. Tai Tromp kwam dankzij een veldfout op het honk en schoof naar het tweede honk na een vrije loop voor Miquel Willem. Amarensio Franka stelde hem vervolgens met zijn RBI single in staat om te scoren.

Van de voorsprong konden de Oranje talenten helaas niet lang genieten. Reliever Maarten Smit gaf een tweehonkslag op en gooide vier wijd, waarna hij direct werd vervangen door kersverse prof Gijs van den Brink, die niet kon voorkomen dat de Amerikanen op een double steal en een velders keuze op een nét niet gedraaid dubbelspel twee runs scoorden en de voorsprong namen. Van den Brink kwam uit de inning en ook zijn opvolger Just van den Ouweelen gooide een goede inning, maar het lukte het Koninkrijksteam niet meer om in de zesde of zevende slagbeurt nog te scoren.

Team USA won met 2-1 en al met al kan het Koninkrijksteam terugkijken op een prima eerste wedstrijd, waarin er misschien toch wel kansen waren om van de Amerikanen te winnen. Komende nacht (om 04.30 uur Nederlandse tijd) staat er een cruciaal duel op het programma in de strijd om plaatsing voor de Super Round. Dan is Venezuela de tegenstander en in een poule met onder meer Amerika en Japan, lijkt dit de grootste tegenstander in de strijd om de derde plaats die recht geeft op deelname aan de Super Round.

Alle wedstrijden kun je live (tegen betaling) kijken op Gametime.sport. De samenvatting van de wedstrijd van vandaag zie je op Honkbalsoftbal.tv.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal