EC Heren 2023

Nederlandse teams nog altijd in race voor Europa Cup finale, regen spelbreker

Foto: Bas Witvliet

Nederlandse teams nog altijd in race voor Europa Cup finale, regen spelbreker

Of de wedstrijden van vanavond nog uitgespeeld kunnen worden is vanwege de hevige regenval in Noord-Holland nog maar de vraag. Dat betekent voorlopig dat alle drie de Nederlandse teams nog in de race zijn voor deelname aan de finale van hun respectievelijke toernooien. Voor Olympia Haarlem en Vennep Flyers moet dit via de backdoor gebeuren.

European Super Cup

Olympia Haarlem had een uitstekende uitgangspositie op weg naar de finale, maar tegen het Tsjechische Locos Braclav gingen zij vanmiddag de boot in. Pitchers Villalvazo en Kilpatrick gooiden samen in zeven innings dertien strikeouts, maar een desastreuze zesde inning zorgde ervoor dat de Tsjechen er met een 4-0 overwinning vandoor gingen. Een aantal defensieve slordigheden gekoppeld aan tijdige honkslagen van de Locos brachten het team uit Braclav op voorsprong en die voorsprong werd in de laatste inning niet meer uit handen gegeven.

Dat betekent dat Olympia is overgeleverd aan het backdoorsysteem. Vanavond moesten zij van Montpellier Barracudas winnen om zicht te houden op een finaleplaats, maar starting pitcher Jeffry Visser had zijn dag niet en na onder meer drie vrije lopen stond het 5-0 voor de Fransen. In de gelijkmakende eerste slagbeurt sloeg Rachid Engelhardt een RBI double en scoorde hij even later op een wilde worp. Met lopers op het eerste en derde honk en nog niemand uit begon het keihard te regenen in Haarlem, waardoor de wedstrijd gestaakt moest worden.

Inmiddels is bekend dat de wedstrijd op zaterdagochtend om 09.00 uur hervat wordt en weten we dat Olympia nog alle kans heeft om te winnen. De weg naar de finale is wel loodzwaar, want als de Barracudas verslagen worden, moet er vervolgens nog twee keer gewonnen worden om de finale van 19.00 uur te halen. Het wordt een ware uitputtingsslag, maar het kan nog!

Softball Europe Cup

Vennep Flyers had vandaag al een drukke dag. Om 11.15 uur speelden zij tegen VSC Sweden om de jacht op een finale plaats in leven te houden. Dankzij een 5-run derde inning werd een 6-2 achterstand omgeturnd tot een 7-6 voorsprong. Uiteindelijk werd er met 9-7 gewonnen dankzij goede aanvallende prestaties van Glennsig Polonius, Forstin Coenraad, Idelgardo Raap en Griffith Cathalina met elk twee binnengeslagen punten.

De overwinning gaf Vennep Flyers het recht om het op te nemen tegen MRKI Medvedi in de middagwedstrijd. Ook dit werd een hele spannende wedstrijd, waarin veel gescoord werd. Opnieuw moesten de Flyers zich terugknokken van een achterstand en bij 4-1 achter in de derde inning was het de ervaren Forstin Coenraad, die de stand met een 3-run homerun gelijktrok. Een inning later werd zelfs een ruime voorsprong genomen dankzij onder meer een 3-run inside-the-park homerun van Fransel Meyers. Medvedi vocht zich nog bijna terug in de wedstrijd, maar na zeven innings stond er een 8-7 overwinning op het scorebord.

Twee overwinningen op rij, maar de dag was nog niet klaar. De weg naar de finale is lang en op het moment van schrijven spelen de Vennep Flyers nog tegen de Deurne Spartans. Als zij deze wedstrijd winnen, spelen ze morgen om 10.30 uur tegen DVH, dat vandaag kansloos verloor van Spectrum Praha, dat zich daarmee plaatste voor de finale van zaterdagmiddag.

Alle wedstrijden van de Europa Cup toernooien zie je live op Honkbalsoftbal.tv

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EC Heren 2023