HB Hoofdklasse

HCAW start play-offs met walk-off overwinning

Foto: Alfred Cop

HCAW start play-offs met walk-off overwinning

De eerste wedstrijden in de play-offs van de Lucky Day Hoofdklasse hadden twee verschillende wendingen. Neptunus wist ruimschoots te winnen, in Bussum kwam er een walk-off hit aan te pas om een winnaar te bepalen.

Curaçao Neptunus – Twins Oosterhout

In het Neptunus Familiestadion waren er slechts acht innings nodig om een winnaar te bepalen. Ryan Huntington, Aaron de Groot en Jayden Gonesh waren de werpers. Huntington kreeg vier runs tegen, maar zijn slagploeg wist maar liefst veertien keer te scoren. De Neptunianen werden aangevoerd door veteraan Rogear Bernadina. Hij sloeg twee homeruns en verzamelde hiermee vijf RBIs. Arthur Bonevacia en John Polonius verzamelden beiden twee binnengeslagen punten. Een vrij simpele overwinning voor Neptunus, dat opnieuw lijkt af te stevenen op deelname aan de Lucky Day Holland Series.

Box score

HCAW – Amsterdam Pirates

Het was in de Rob Hoffmann Vallei een stuk spannender. De thuisploeg kwam vroeg op voorsprong. Kevin Dirksen scoorde de 1-0 op een RBI double van Victor Draijer in de eerste inning. Een beurt later werd de Bussumse voorsprong verdubbeld dankzij een RBI single van Delano Selassa. Hiermee bracht hij Shurman Marlin (vier wijd) in staat om te scoren. Via een honkslag van Denzel Richardson werd het 2-1 in Bussum, de Amsterdamse slugger bracht Jason Jakobus over te thuisplaat. Amsterdam kwam in de achtste inning gelijk, toen Richardson scoorde op een doorgeschoten bal. Hij kwam op het honk met zijn tweede honkslag van de avond. In de tweede helft negen, kreeg HCAW het eerste en tweede honk bezet en toen kwam Jair van Borkulo met de beslissende klap. Hij sloeg een walk-off single richting het linksveld, hierop kon Victor Draijer het winnende punt scoren. 3-2 was de eindstand. De werpers bij HCAW waren Lars Huijer en Dennis Burgersdijk. Huijer moest in de vierde inning vervangen worden met een blessure.

Box score

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse