EC Heren 2023

DVH naar finale, Olymia uitgeschakeld

Foto: Bas Witvliet/WBSC Europe

DVH naar finale, Olymia uitgeschakeld

DVH heeft zich met een overwinning op Deurne Spartans geplaatst voor de finale van de Softball Europe Cup, de ploeg uit Amstelveen treft daarin om 14.30 uur Spectrum Praha. Olympia Haarlem werd vanochtend dankzij een nederlaag tegen de Montpellier Barracudas uitgeschakeld in de Super Cup.

European Super Cup

Voordat het in Haarlem op vrijdagavond begon te regenen, kwam Olympia Haarlem tegen Montpellier al op een 5-2 achterstand. Die klap wist het op zaterdagochtend niet meer te boven te komen. In het restant van de eerste inning werd, ondanks lopers op het eerste en derde honk, niet meer gescoord dankzij drie strikeouts. Zestien van de 21 nullen voor Olympia kwamen ook via de strikeout in deze wedstrijd. Nadat de Fransen een 7-2 voorsprong hadden genomen, vochten de Haarlemmers zich nog wel terug met drie runs in de vijfde inning. Tim Verbrugge zorgde met een RBI double voor het hoogtepunt in deze rally.

Hier bleef de comeback echter bij en zo schakelde Montpellier Olympia uit. De Fransen gaan door en moeten nog twee keer winnen om de finale te bereiken.

Softball Europe Cup

DVH deed vanochtend wel goede zaken. Het Vlaamse Deurne Spartans werd met 8-1 verslagen en zo plaatste De Vliegende Hollander zich voor de finale van de Softball Europe Cup. Edwin Prins, Adam Peter en Matthew Scholten waren elk goed voor 2 RBI, terwijl pitchers Kazuki Ishazaki en Adaam Vit de Belgische slagploeg in toom hielden.

In de finale is om 14.30 uur Spectrum Praha de tegenstander. Deze wedstrijd zie je live op Honkbalsoftbal.tv, net als natuurlijk de tweede wedstrijd in de best-of-five play-off series in de Lucky Day Honkbal Hoofdklasse.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EC Heren 2023