Honkbal

Koninkrijksteam U18 met no-hitter naar eerste winst op WK!

Rodiensly Ignecia (foto) en Nathan Arends gooiden een combined no-hitter (Foto: WBSC)

Koninkrijksteam U18 met no-hitter naar eerste winst op WK!

Team Kingdom of the Netherlands heeft ook in de tweede wedstrijd op het WK U18 in Taiwan een uitstekende indruk achtergelaten. In de strijd om een plek in de Super Round was afgelopen nacht Venezuela de tegenstander en pitchers Rodiënsly Ignecia en Nathan Arends stonden in een 8-2 overwinning geen enkele honkslag toe!

Venezuela staat op de wereldranglijst één plekje boven het Koninkrijksteam en leek vooraf op papier de grootste concurrent voor de derde plaats in de groep achter Japan en Team USA. Op de openingsdag verloren zij echter van Panama. Dat maakte de wedstrijd van vandaag voor het Koninkrijksteam des te belangrijker, want er is dus nog een concurrent voor die derde plaats, die recht geeft op deelname aan de Super Round.

Na twee scoreless innings nam het Koninkrijksteam in de derde inning op RBI singles van Joan Sierra en Jamie Beerman een 2-0 voorsprong. Venezuela trok de stand in de vierde inning gelijk, maar deed dat zonder een honkslag te slaan. Vijf vrije lopen in de inning zorgden voor twee runs en betekenden het einde van de wedstrijd voor starter Rodiënsly Ignecia, die in 3.2 innings twee runs tegen kreeg, geen honkslagen opgaf, vier keer drie slag gooide en zeven vrije lopen uitdeelde.

Hij werd vervangen door Nathan Arends, die via een walk nog het tweede punt liet scoren, maar hierna uit de inning kwam en verder uitstekend gooide. In de vijfde inning maakte het Koninkrijksteam het verschil. De honken liepen met één uit vol dankzij vier wijd voor Jamie Beerman, Tyrell Mercado en Keegan Pieternella. Terrance Heemskerk kon de trekker nog niet overhalen, maar met twee uit sloeg tweede honkman Tai Tromp een bloop single, die precies tussen de linksvelder, de korte stop en de midvelder in viel. Beerman en Mercado kwamen op deze honkslag allebei over de thuisplaat.

Miquel Willem zorgde voor de genadeklap. Op zijn driehonkslag naar het linksmidveld scoorden Pieternella en Tromp de 5-2 en de 6-2. Dankzij RBIs van Keegan Pieternella en Terrance Heemskerk werd het in de zesde inning zelfs 8-2, waardoor de focus volledig kon worden verlegd naar de no-hitter, die nog steeds gaande was.

Arends gooide in de laatste innings nog wel drie keer vier wijd, maar kwam met behulp van zijn defense, en voornamelijk zijn middle infielders, nooit echt in de problemen. Een mooi dubbelspel van Tai Tromp en Amarensio Franka in de zevende inning zorgden voor opluchting, waarna Franka met een vangbal de laatste nul van de no-hitter en de 8-2 overwinning maakte. De mooiste play van de dag? Dat was onderstaande actie van Amarensio Franka.

Op zondagochtend om 8.30 uur is Panama de volgende tegenstander in wat opnieuw een cruciaal duel lijkt in de strijd om deelname aan de Super Round. Panama speelt later vandaag eerst nog tegen Japan. Alle wedstrijden zijn (tegen betaling) live te zien op Gametime.sport. De samenvatting van de wedstrijd van vandaag zie je op Honkbalsoftbal.tv.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal