EC Heren 2023

Zilver voor DVH tijdens Softball Europe Cup

Foto: WBSC Europe

Zilver voor DVH tijdens Softball Europe Cup

In de finale van de Softball Europe Cup heeft DVH vanmiddag zijn meerdere moeten erkennen in Spectrum Praha. De Tsjechen, waarvan vooraf wellicht was verwacht dat zij het tot de Super Cup zouden schoppen, waren in de eindstrijd met 10-2 overtuigend te sterk.

Bij een 1-0 tussenstand werd het verschil in deze wedstrijd in de derde inning gemaakt. Spectrum scoorde in die inning 5 runs en liep uit naar 6-0. In de gelijkmakende slagbeurt deed DVH nog wel iets terug. Tom Poelman sloeg een honkslag en Edwin Prins kreeg vier wijd voordat Adam Peter hen allebei met een driehonkslag over de thuisplaat sloeg.

Hier bleef het verzet van DVH echter bij en omdat de Tsjechen later in de wedstrijd nog uitliepen naar 10-2 was de wedstrijd na vijf innings voorbij en pakte DVH het zilver in de Softball Europe Cup. Vennep Flyers eindigde op de vierde plaats. Olympia Haarlem strandde vanochtend door een nederlaag tegen de Montpellier Barracudas in de backdoorfase van het toernooi.

De focus voor de Nederlandse teams kan nu op de laatste speelronde van het reguliere seizoen in de Softbal Hoofdklasse voor Heren, waarin Olympia Haarlem bovenaan staat en Vennep Flyers en DVH nog verwikkeld zijn in een strijd om de tweede plek in de Holland Series.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EC Heren 2023