HB Hoofdklasse

Neptunus als eerste geplaatst voor Lucky Day Holland Series

Foto: Robert Bos

Neptunus als eerste geplaatst voor Lucky Day Holland Series

De playoffs verliepen voor Neptunus zonder problemen. Er werd driemaal gewonnen van Twins, hiermee plaatsten de Rotterdammers zich als eerste voor de Holland Series. Tussen Pirates en HCAW is er nog veel spanning, de winnaar van deze serie zal volgend weekend bepaald worden.

Curaçao Neptunus – Twins Oosterhout

Achter het werpen van Tom de Blok, die zeven shutout innings gooide, wist Neptunus op zaterdag met een bescheiden overwinning uit Oosterhout te vertrekken. In de achtste inning kwam Neptunus op een 0-2 voorsprong. Na vier wijd voor zowel Stijn van der Meer en Rogear Bernadina, sloeg Dwayne Kemp een belangrijke 2-RBI double. Twins kwam wel direct met een antwoord. Na een veldfout en een tweehonkslag van Marnix Ruben werd het 1-2 in Oosterhout. Een inning later voegde Neptunus nog één run toe aan de score, deze kwam op de naam van Sheadion Jamanika. Met deze 1-3 overwinning is de ploeg uit Rotterdam nog één winstpartij verwijderd van de Holland Series.

Deze winstpartij kwam een dag later in eigen huis. De thuisploeg kwam in de eerste inning op een 1-0 voorsprong. Na een lead-off triple van Stijn van der Meer, scoorde hij makkelijk op een RBI groundout van Rogear Bernadina. In de eerste helft vier kwamen de bezoekers op voorsprong. Er werd tweemaal gescoord na tweemaal vier wijd en een 2-RBI single van Luuk Visser. Dit was de enige aanval die Twins op zondag wist te creëren. Neptunus scoorde een inning later nog wel en nam hiermee de voorsprong weer in handen. Doubles van Stijn van der Meer en Dwayne Kemp brachten drie runs over de thuisplaat, hierdoor stond er nu een 4-2 stand op het scorebord. In de zevende inning zorgde John Polonius voor de kers op de taart, hij joeg de bal over de hekken en maakte de eindstand 5-2.  

Box score (zaterdag)

Box score (zondag)

HCAW – Amsterdam Pirates

Na de walk-off overwinning van HCAW op donderdagavond, was er op zaterdag werk aan de winkel voor Pirates. De Amsterdammers kwamen al in de eerste beurt op voorsprong, dankzij honkslagen van Roelie Henrique en Denzel Richardson. Het werd 2-0 in de vierde inning dankzij honkslagen van Denzel Richardson, Oliver van der Wijst en Alex Madera en een sacrifice fly van Jules Cremer. Een inning later kwam HCAW gelijk. Bob van der Meer en Julian Goins sloegen singles, Delano Selassa volgde met een tweehonkslag. Victor Draijer sloeg de gelijkmaker binnen met een opofferingsslag. Dankzij een wilde worp kwam Pirates in de zesde beurt op een 3-2 voorsprong. Uiteindelijk werd het 4-2 dankzij een RBI single van Denzel Richardson die Roelie Henrique in staat bracht om te scoren. Deze Amsterdamse overwinning trekt de serie gelijk naar 1-1.

De derde wedstrijd in de serie was wederom enorm spannend. Pirates kwam in de derde inning op een 0-3 voorsprong. Met twee uit waren het honkslagen van Denzel Richardson, Oliver van der Wijst, Alex Madera (RBI) en Kenny Berkenbosch (2-RBI double) die zorgden voor drie runs op het scorebord. Een beurt later kwam HCAW met een antwoord. Door basehits van Jeandro Tromp, Bob van der Meer, Shurman Marlin (RBI) en Max Draijer (RBI) werd het 2-3. Een inning later wisten beiden teams één run aan de score toe te voegen. Kevin Dirksen scoorde in de zevende beurt de gelijkmaker voor HCAW. Hij kwam op het honk met een single en werd met twee uit binnengeslagen door een honkslag van Bob van der Meer. De stand bleef lang gelijk, tot Pirates in de elfde inning een run wist te scoren. Jules Cremer kreeg vier wijd om de inning te beginnen en werd niet veel later binnengeslagen op een honkslag van Jorrit Penseel. Pim Vijfvinkel gooide voor de Amsterdammers de deur in het slot en hield de stand op 4-5. Met deze overwinning staat Pirates nu met 2-1 voor in de serie. Op zaterdag 9 september wordt de serie vervolgd in Amsterdam.

Box score (zaterdag)

Box score (zondag)

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse