Honkbal

Maxwell Cornelissen gooit no-hitter, Koninkrijksteam U18 vrijwel zeker van Super Round

Foto: WBSC

Maxwell Cornelissen gooit no-hitter, Koninkrijksteam U18 vrijwel zeker van Super Round

In de wedstrijd tegen Spanje heeft Maxwell Cornelissen vandaag voor Team Kingodm of the Netherlands U18 een no-hitter gegooid. Het is de tweede no-hitter van dit toernooi voor het Koninkrijksteam nadat dit weekend Ignecia en Arends geen honkslag toestonden aan Venezuela. Spanje werd met 5-0 verslagen en zo is het team van bondscoach Eric de Bruin zo goed als zeker van deelname aan de Super Round.

Cornelissen, die ook al de wedstrijd tegen Team USA startte afgelopen vrijdag, keerde tegen Spanje terug op de heuvel en begon met twee perfecte innings. In de derde inning kreeg hij zijn eerste honkloper tegen via een strikeout, waarvan de derde slagbal door catcher Pieternella niet goed verwerkt werd. De stootslag die volgde werd door Cornelissen zelf verwerkt en dankzij een goede aangooi pakte hij zelfs de nul op het tweede honk. Hij kwam uit de inning en zou voorlopig geen honklopers meer toestaan.

In de derde inning nam het Koninkrijksteam de voorsprong. Tot dan toe stond de Spaanse werper Juan Salazar goed te gooien, maar in deze inning hielp hij zichzelf niet door een grondbal zelf te pakken en vervolgens langs het eerste honk te gooien. Omdat de honkslag van Miquel Willem in het rechtsveld ook niet goed verwerkt werd, scoorde Terrance Heemskerk het eerste punt van de wedstrijd. Willem eindigde dankzij de fout van de rechtsvelder op het derde honk en scoorde hierna op de honkslag van Keyon Ashby.

Zoals in elke no-hitter, was ook vandaag de defense weer uitstekend. Glansrollen waren er opnieuw voor de uitblinkende middle infielders Amarensio Franka en Tai Tromp. Beiden maakten zij schitterende plays in the hole, waarna na een grote draai de bal perfect aangooide op eerste honkman Jamie Beerman en de nul maakten om de no-hitter in stand te houden.

Drie insurance runs in de zesde inning zorgden ervoor dat de druk ietwat van de ketel ging voor de zevende en laatste inning. Joan Sierra (double) en Tyrell Mercado (single) begonnen de zesde slagbeurt goed en Amarensio Franka (RBI velders keuze) en Miquel Willem (two-run single) zorgden voor een 5-0 voorsprong.

Begonnen de zenuwen Cornelissen in de zevende inning dan toch parten te spelen? Hij begon de laatste slageurt van de Spanjaarden met een geraakt werper, maar herstelde zich knap. Een flyout en twee grondballen later was de tweede Oranje no-hitter van dit WK een feit:

De stat line van Cornelissen: 7 IP, 0 H, 0 R, 0 BB, 5 K. Een geweldige wedstrijd van Cornelissen en opnieuw hele goede pitching van het Koninkrijksteam dat naast twee no-hitters in vier wedstrijden ook pas zeven runs tegen kreeg. Pitching coach Nick Stuifbergen heeft zijn troepen keurig in vorm gekregen voor dit WK!

Dankzij de 5-0 overwinning op Spanje is het Koninkrijksteam zo goed als zeker van plaatsing voor de Super Round. Het kan alleen nog misgaan als zowel Panama (maandag) als Venezuela (dinsdag) van Team USA wint. Die kans lijkt erg klein, want Panama staat op het moment van schrijven vroeg in de wedstrijd al 2-0 achter. Daarom kan Oranje morgen zeer waarschijnlijk met een ticket voor de Super Round (top 6) op zak, zonder al te veel druk tegen Japan spelen. Omdat Japan van Team USA won, is zelfs groepswinst nog een reële optie.

De wedstrijden van het WK zie je (tegen betaling) live op Gametime.sport. De samenvattingen van de gespeelde wedstrijden, waaronder de zege van vandaag op Spanje, zie je op Honkbalsoftbal.tv!

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal