EK 2023

EK selectie Koninkrijksteam compleet

Dwayne Kemp is één van de laatste acht namen die door bondscoach 't Hoen bekendgemaakt werden (Foto: Line Drive Captures)

EK selectie Koninkrijksteam compleet

Bondscoach Evert-Jan ’t Hoen maakt vandaag de laatste acht namen voor het EK in Tsjechië bekend en heeft daarmee de selectie van Team Kingdom of the Netherlands rond. In deze groep van acht spelers zit een mooie mix van ervaring en talent met twee spelers die hun eerste EK spelen en een aantal spelers die al meerdere Europese titels wonnen met het Koninkrijksteam.

Met Jiorgeny Casimiri heeft ’t Hoen bovendien één echte debutant toegevoegd aan de selectie. De pitcher die in de Hoofdklasse uitkwam voor Curaçao Neptunus en HCAW, speelt inmiddels alweer vier seizoenen als prof in de organisatie van de Toronto Blue Jays. Na een goed seizoen in de Rookie League werd hij door de Blue Jays onlangs gepromoveerd naar Single-A. In 2022 zat hij tijdens de Kingdom Series voor het eerst bij de selectie van het Koninkrijksteam, maar tijdens het Rotterdam Baseball Weekend en het EK maakt hij zijn officiële debuut.

Eric Mendez, die dit voorjaar tijdens de World Baseball Classic debuteerde voor het Koninkrijksteam tijdens de World Baseball Classic, gaat zijn eerste EK meemaken. De Arubaanse pitcher speelde dit seizoen als prof in de organisaties van de Arizona Diamondbacks en Detroit Tigers op drie verschillende niveaus.

Voor pitchers Mike Groen en Aaron de Groot en utility player Ray-Patrick Didder wordt het de tweede keer dat zij met het Koninkrijksteam deelnemen aan een EK, nadat zij er in 2021 al bij waren tijdens het gewonnen EK in Italië. De overige spelers die vandaag aangekondigd worden speelden al twee of (veel) meer EK’s. De ervaren toevoegingen aan de selectie van het Koninkrijksteam zijn Mike Bolsenbroek, Dwayne Kemp en John Polonius.

Voorafgaand aan het EK Honkbal, dat in Tsjechië wordt gespeeld van 24 september tot en met 1 oktober, speelt het Koninkrijksteam tijdens het Rotterdam Baseball Weekend een serie van drie oefeninterlands tegen de Tsjechen in het Familiestadion in Rotterdam. Omdat Bolsenbroek, Mendez en Didder vanwege clubverplichtingen nog niet aanwezig kunnen zijn in dit weekend, worden zij vervangen door Ryan Huntington, Scott Prins en Tommy van de Sanden. Huntington en Prins waren er in 2022 tijdens de Honkbalweek Haarlem ook al bij. Van de Sanden kan tijdens het Rotterdam Baseball Week zijn debuut maken voor het Koninkrijksteam.

De volledige selectie:

Pitchers
Tom de BlokCuraçao Neptunus
Shairon MartisCuraçao Neptunus
Kevin KellyCuraçao Neptunus
Mike GroenCuraçao Neptunus
Aaron de GrootCuraçao Neptunus
Lars HuijerHCAW
Juan Carlos SulbaranLexington Counter Clocks
Wendell FloranusTigres de Quintana Roo
Mike BolsenbroekHeidenheim Heidenköpfe
Eric MendezDetroit Tigers
Jiorgeny CasimiriToronto Blue Jays
  
Catchers 
Sicnarf LoopstokOttawa Titans
Dashenko RicardoRoyal Scorpions
  
Infielders 
Didi GregoriusFree agent
Juremi ProfarCapitales de Quebec
Delano SelassaHCAW
Sharlon SchoopSanta Maria Pirates
Shervyen NewtonKansas City Royals
John PoloniusCuraçao Neptunus
  
Outfielders 
Roger BernadinaCuraçao Neptunus
Jiandido TrompLake Eerie Crushers
Ademar RifaelaGenerales de Durango
  
Utility players 
Dwayne KempCuraçao Neptunus
Ray-Patrick DidderSan Diego Padres
  
Staff 
Evert-Jan ’t HoenBondscoach
Tjerk SmeetsBench Coach
Diegomar MarkwellPitching Coach
Michael DuursmaAssistent Coach
Eugene Kingsale1st Base Coach
Ben Thijssen3rd Base Coach
Jair JurrjensBullpen Coach
Rian de BoerStrength & Conditioning Coach
Quintijn van der RoestFysiotherapeut

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK 2023