Honkbal

Puerto Rico nipt te sterk voor Koninkrijksteam U18 in openingswedstrijd Super Round

Foto: WBSC

Puerto Rico nipt te sterk voor Koninkrijksteam U18 in openingswedstrijd Super Round

Na een rustdag op woensdag heeft Team Kingdom of the Netherlands U18 vanochtend het WK in Taiwan hervat met de eerste wedstrijd van de Super Round. Opnieuw vocht het team voor wat het waard was, maar Puerto Rico was vandaag nipt te sterk.

Vanuit Groep A plaatsten respectievelijk Taiwan, Zuid-Korea en Puerto Rico zich voor de Super Round en omdat het Koninkrijksteam op basis van de “TQB” als derde eindigde in Groep B was Puerto Rico vandaag de eerste tegenstander.

De Puerto Ricanen wonnen in de Groepsfase van Australië, Mexico en Tsjechië, maar moesten hun meerdere erkennen in Taiwan en Zuid-Korea. Ze zijn altijd een geduchte tegenstander op het wereldniveau en bleken ook vandaag erg goed.

Beide startende werpers waren dominant, maar het Koninkrijksteam nam in de vierde inning een voorsprong. Tyrell Mercado kreeg vier wijd, stal het tweede honk en schoof maar drie op de infield single van Keyon Ashby. Op een wilde worp scoorde hij vervolgens het eerste punt van de wedstrijd.

Ryjeteri Mérite gooide vier uitstekende innings, maar raakte in de vijfde inning in de problemen. Twee singles en een wild pitch stelden Puerto Rico in staat om de gelijkmaker te scoren. Na een vrije loop, waarop de honken volliepen werd hij vervangen door Nathan Arends, die uit de inning kwam, maar dankzij een hit by pitch nog wel een run toe moest staan.

Arends opende de volgende inning met een walk en werd vervangen door Just van den Ouweelen. Een sac bunt en een honkslag gaven Puerto Rico een insurance run, maar van den Ouweelen gooide verder uitstekend en gaf zijn team de kans terug te keren in de wedstrijd.

Die kans kwam er in de gelijkmakende zesde slagbeurt. Met Jamie Beerman op het eerste honk (error) en één uit sloeg Tyrell Mercado een mooie tweehonkslag naar het rechtsveld. Keyon Ashby volge met een bloop single naar het midveld, waarop Beerman de 3-2 scoorde. De gelijkmaker op het derde honk en één uit: dit was dé kans om toe te slaan.

Helaas bleef de comeback steken op 3-2, want Thijs Helms (die eerder in de wedstrijd met een mooie sliding catch nog een Puerto Ricaans punt voorkwam) kreeg drie slag en Keegan Pieternella sloeg een harde groundout.

In de zevende inning was de Puerto Ricaanse closer Bonet met zijn keiharde fastball en scherpe curveball simpelweg te dominant. Het resultaat: drie strikeouts en de save.

Het Koninkrijksteam liet opnieuw goede defense zien, maar kwam op de beslissende momenten, ondanks veel goede slagbeurten, niet door met de belangrijke hit (of pitch).

Na de nederlaag tegen Puerto Rico gaat het vizier op de laatste twee wedstrijden uit de Super Round. Daarin zijn op vrijdag Taiwan (12.30 uur NL tijd) en op zaterdag Zuid-Korea (08.00 uur NL tijd) de tegenstanders.

Alle wedstrijden zie je live op Gametime.sport (betalen per wedstrijd of voor het hele WK) en de samenvattingen van de wedstrijden van Oranje U18 zie je op Honkbalsoftbal.tv.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal