HB Hoofdklasse

HCAW dwingt vijfde wedstrijd af in play-offs

Foto: Alfred Cop

HCAW dwingt vijfde wedstrijd af in play-offs

Op zaterdag vond de vierde wedstrijd plaats in de best-of-five serie tussen HCAW en Amsterdam Pirates. De Amsterdammers gingen de wedstrijd in met 2-1 voorsprong in de serie en hadden de kans om zich in eigen huis te plaatsen voor de Holland Series. HCAW stak hier een stokje voor en wist een beslissende game five af te dwingen.

Achter het werpen van Kaj Timmermans, die bijna de gehele wedstrijd op de heuvel stond, wist de Bussumse slagploeg zeven keer te scoren. Pirates kwam als eerst op voorsprong, toen Denzel Richardson in de eerste inning scoorde op een RBI double van Oliver van der Wijst. Twee beurten later was het HCAW die de voorsprong in handen nam. Na vier wijd en geraakt werper, was het een tweehonkslag van Victor Draijer die HCAW terug in de wedstrijd bracht. Jeandro Tromp volgde later in de inning met een honkslag die Draijer over de thuisplaat bracht, hiermee werd het 1-3.

Tommy van de Sanden maakte de stand weer gelijk in de tweede helft vijf. Met een double bracht hij Jason Jakobus en Roelie Henrique (beiden vier wijd) binnen, zo stond het 3-3 na vijf innings. Een beurt later nam HCAW de voorsprong weer in handen. Een lead-off single van Kevin Dirksen werd gevolgd door een opofferingsstootslag van Jeandro Tromp. Jair van Borkulo volgde met een honkslag, waardoor het eerste en derde honk bezet raakte. Op een zacht klapje van Max Draijer kon Dirksen de 3-4 scoren. In de achtste inning liep de ploeg van coach Danny Rombley uit tot 3-5, dankzij een RBI double van Jeandro Tromp. Een slagbeurt later werd het zelfs 3-7 dankzij honkslagen van Bob van der Meer en Kevin Dirksen.

Het werd in de tweede helft negen nog heel spannend. De honken liepen vol en met twee uit kwam Denzel Richardson als gelijkmakende punt in het slagperk. Kaj Timmermans werd op de heuvel vervangen door Dennis Burgersdijk. Richardson wist de bal hard en ver te slaan, maar deze werd net voor de warning track gevangen. HCAW won met 3-7 en maakt nog steeds kans op de Holland Series. De vijfde wedstrijd in deze enerverende serie vindt op zondag plaats in de Rob Hoffmanvallei in Bussum, om 14:00 uur.

Box score

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse