Honkbal

Zuid-Korea verslaat Koninkrijksteam U18, Oranje eindigt WK op 6e plaats

Foto: WBSC

Zuid-Korea verslaat Koninkrijksteam U18, Oranje eindigt WK op 6e plaats

Een plek in de Super Round bij de top 6 was de doelstelling en die werd behaald. Vandaag kwam er met een nederlaag tegen Zuid-Korea een einde aan het WK voor Team Kingdom of the Netherlands U18. Een nieuwe stunt in de Super Round zat er helaas niet meer in.

Omdat Puerto Rico eerder op de dag verrassend van Team USA won, was de Bronze Medal Game voor het Koninkrijksteam al buiten bereik. De vijfde plaats was bij winst het hoogst haalbare en het Koninkrijksteam gaf vandaag opnieuw zijn visitekaartje af. Oranje sloeg meer honkslagen dan de Zuid-Koreanen, maar kwam uiteindelijk net tekort in de 3-1 nederlaag.

Het verschil werd in de eerste inning al gemaakt. Starter Maxwell Cornelissen, die eerder in dit toernooi nog een no-hitter gooide tegen Spanje, kreeg in de eerste inning twee runs tegen op drie hits. Daar kwam in de derde inning nog een derde run bij.

In de vierde inning deed het Koninkrijksteam iets terug. Keyon Ashby, vandaag goed voor drie van de zes honkslagen van Oranje, opende met een honkslag en kon later in de inning scoren op de RBI single van Terrance Heemskerk.

Relievers Nathan Arends en Just van den Ouweelen hielden het Koninkrijksteam in de wedstrijd, maar scoringskansen in de zesde en zevende inning leidden niet meer tot runs. Met de laatste nul van de wedstrijd, die via replay bevestigd werd, kwam er een einde aan een mooi WK voor het Koninkrijksteam.

Twee no-hitters, overwinningen op sterke teams als Panama en Venezuela, een stunt tegen Japan en close games tegen wereldtoppers als Team USA, Puerto Rico en Zuid-Korea. Dit mooie WK eindigt voor het Koninkrijksteam met een knappe zesde plaats.

Volgend jaar staat er weer een EK op het programma voor ‘Jong Oranje’. Voor deze succesvolle honkbal- en softbalzomer staan nu alleen nog het Rotterdam Baseball Weekend (15, 16 en 17 september) en het EK Honkbal (24 september tot en met 1 oktober) als toetje op het menu.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal