HB Hoofdklasse

Amsterdam Pirates plaatst zich voor Lucky Day Holland Series

Foto: Alfred Cop

Amsterdam Pirates plaatst zich voor Lucky Day Holland Series

Na een bloedstollend spannende serie tussen Amsterdam Pirates en HCAW, werd er op zondag in de vijfde wedstrijd bepaald wie het in Lucky Day Holland Series mag opnemen tegen Curaçao Neptunus. In de Rob Hoffmanvallei waren het de bezoekers uit Amsterdam die aan het langste eind trokken.

Het was de ploeg van coach Mervin Gario die in de tweede slagbeurt de score opende. Een 2-out rally resulteerde in drie runs, dankzij vier wijd voor Kenny Berkenbosch en drie honkslagen op rij van Jules Cremer, Duco Nuijten en Jason Jakobus. HCAW kwam wel direct met een antwoord. Ook de Bussumers wisten drie basehits achterelkaar te slaan, deze kwamen van Jair van Borkulo, Bob van der Meer en Shurman Marlin. Zo stond het na twee innings 2-3 in het voordeel van Pirates. Roelie Henrique maakte er met een RBI single in de vierde inning 2-4 van en een beurt later werd het zelfs 2-7. RBI singles van Jules Cremer en Jason Jakobus gaven de Amsterdammers wat insurance runs.

Het werd nu wel erg lastig voor HCAW om nog terug te komen in de wedstrijd. Kevin Dirksen begon de zesde inning met vier wijd en kon dankzij een single van Quintin de Cuba en een sacrifice fly van Bob van der Meer nog wel de 3-7 scoren, maar dichterbij kwam de thuisploeg niet meer.

Scott Prins gooide bij de Amsterdammers zeven solide innings en verdiende de win, zijn opvolger was Pim Vijfvinkel die wedstrijd zonder problemen uit wist te gooien.

Met deze overwinning heeft Amsterdam Pirates zich niet alleen geplaatst voor de Holland Series die op 7 oktober van start gaan, er is ook een ticket voor de European Champions Cup 2024 verdiend door de ploeg uit de hoofdstad.

Voordat de Holland Series van start gaat, ligt de competitie eerst een tijdje stil wegens het Rotterdam Baseball Weekend op 15, 16 en 17 september en het Europees Kampioenschap in Tsjechië dat plaats vindt tussen 24 september en 1 oktober.

Box score

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse