Curaçao

Rugnummer 25 is in Atlanta voor altijd van Andruw Jones

Rugnummer 25 is in Atlanta voor altijd van Andruw Jones

Op zaterdag hebben de Atlanta Braves in Truist Park het rugnummer 25 van Andruw Jones uit de roulatie gehaald. Jones komt daarmee in een rijtje met grootheden als Hank Aaron, Chipper Jones, Greg Maddux, Tom Glavine en John Smoltz. Nooit meer zal een Atlanta Brave nummer 25 dragen.

Voorafgaand aan de wedstrijd tegen de Pittsburgh Pirates werd Jones, in aanwezigheid van zijn vrouw Amber, dochter Madison en moeder Carmen, in het zonnetje gezet door onder meer de voorzitter van de Braves en zijn oud-teamgenoten Tom Glavine en Chipper Jones.

Beide Hall-of-Famers roemden zijn spel als outfielder en noemden hem de beste center fielder die ze ooit hebben zien spelen. Ze sloten allebei hun speech af door te zeggen dat ze verwachten dat hij hen zeer snel zal vergezellen in Cooperstown in de Hall of Fame.

Jones zelf bedankte in zijn speech zijn ouders, gezin, oud-teamgenoten en zijn voormalig manager Bobby Cox. Bovenal bedankte hij de fans in Atlanta. Hij gaf bovendien aan zeer vereerd te zijn om zijn rugnummer 25 op de tribune te zien hangen tussen andere grootheden zoals Hank Aaron. Vlak voor de wedstrijd werd de ceremonie afgesloten met een first pitch die werd gevangen door landgenoot Ozzie Albies. Een speciaal moment voor honkballand Curaçao en honkbalfans vanuit het hele Koninkrijk.

In januari verschijnt Andruw opnieuw op de Hall of Fame Ballot en hoopt hij om van 75% van de stemgerechtigde journalisten een stem te krijgen om zo een paar maanden later toegelaten te worden tot de Hall of Fame in Cooperstown.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Curaçao