Honkbal

WBSC kondigt derde editie van de Premier12 aan

Foto: WBSC

WBSC kondigt derde editie van de Premier12 aan

Na eerdere succesvolle edities in 2015 en 2019 heeft de World Baseball and Softball Confederation (WBSC) op maandag aangekondigd dat de derde uitvoering van de Premier12 in November van 2024 wordt georganiseerd in Taiwan, Japan en een nader te bepalen derde land in Noord-, Zuid- of Midden-Amerika.

De kans is aanwezig dat dit derde land wederom Mexico wordt, zodat er in dezelfde landen wordt gespeeld als in 2019. De Premier12 is een toernooi waaraan de twaalf beste landen van de wereldranglijst aan het eind van het voorgaande jaar aan mee mogen doen. Als nummer zeven van de wereld is Team Kingdom of the Netherlands dus al zeker van deelname.

Het wordt de derde keer dat het Koninkrijksteam meedoet, nadat in 2015 de kwartfinale werd bereikt (verloren van Team USA) en het in 2019 in de groepsfase door Team USA, Mexico en de Dominicaanse Republiek werd uitgeschakeld. Mexico en Team USA speelden later in het toernooi de Bronze Medal Game (gewonnen door Mexico). Beide edities van de Premier12 werden gewonnen door Japan.

In 2024 wordt het toernooi georganiseerd van 10-23 november. De twaalf deelnemende landen worden verdeeld over twee poules, waarvan Poule B wordt gespeeld in Taiwan. De openingswedstrijd van deze poule en ook de finaleronde worden gespeeld in Japan.

Zo staat er naast de Honkbalweek Haarlem voor de honkballers van het Koninkrijksteam in 2024 nog een internationaal toptoernooi op het programma.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal