Honkbal

Koninkrijksteam verslaat Tsjechië in openingsduel Rotterdam Baseball Weekend

Foto: Louie Jay Sienders

Koninkrijksteam verslaat Tsjechië in openingsduel Rotterdam Baseball Weekend

De honkballers van Team Kingdom of the Netherlands hebben op vrijdagavond in de openingswedstrijd van het Rotterdam Baseball Weekend Tsjechië met 1-0 verslagen. Beide teams bereiden zich in Rotterdam voor op het EK dat later deze maand in Tsjechië wordt gespeeld.

Shairon Martis was de startende werper voor het Koninkrijksteam en hij raakte met zijn Tsjechische collega verwikkeld in een pitcher’s duel. Beide teams sloegen honkslagen en kregen wel lopers in scoringspositie, maar goede defense en een aantal belangrijke strikeouts maakten telkens een einde aan de dreiging.

In de eerste inning sloeg Sharlon Schoop een tweehonkslag in de gap van het rechtsmidveld, maar hij strandde op het tweede honk. Een inning later kregen de Tsjechen één en twee bezet met nul uit, maar mede dankzij vangballen van Schoop en derde honkman Junior Martina kwam Martis uit de inning. In de gelijkmakende slagbeurt sloegen Dashenko Ricardo en Delano Selassa honkslagen en kreeg Tommy van de Sanden, de debutant in het Koninkrijksteam, de kans om in zijn eerste slagbeurt direct een punt binnen te slaan. De bal die hij sloeg, eindigde echter in de handschoen van de rechtsvelder voor de derde nul.

Shervyen Newton was op het eerste honk de tweede debutant van de avond in het Koninkrijksteam. Daar was hij met regelmaat het eindstadion van een goede verdedigende actie van de Oranjedefensie. Zoals bijvoorbeeld bij een goed 5-4-3 dubbelspel in de vierde inning en bij een knappe bare handed play van Junior Martina in de zesde inning.

Martis sloot zijn dag af met vier strikeouts op rij en werd in de zesde inning vervangen door Neptunus lefty Ryan Huntington, die begon met een 1-2-3 inning en in de gelijkmakende slagbeurt zijn slagploeg de voorsprong zag nemen. Dwayne Kemp en Dashenko Ricardo sloegen honkslagen en met één en drie bezet en twee uit leek een grondbal van Delano Selassa een einde aan de inning te brengen, maar de Tsjechische korte stop verwerkte de bal niet goed en zo kon Dwayne Kemp de 1-0 scoren.

De Tsjechen kregen zowel in de zevende als in de achtste inning kansen om te scoren. Met twee uit en een loper op het derde honk werd Huntington in de zevende inning vervangen door Mike Groen, die met een strikeout uit de inning kwam. Een inning later liepen de honken dankzij een honkslag en twee vrije lopen vol met twee uit, maar opnieuw was het Groen die met een strikeout (hij gooide er drie in 1.1 inning) een einde aan de dreiging maakte.

Closer Kevin Kelly gooide de wedstrijd in het slot. Hij sloot de 1-0 overwinning af in stijl met een strikeout. Op zaterdag speelt het Koninkrijksteam opnieuw tegen de Tsjechen. Dan begint de wedstrijd om 16.00 uur. Kaarten zijn te koop via deze link. Als je er niet bij kunt zijn, kun je uiteraard meekijken op Honkbalsoftbal.tv. Na afloop van de wedstrijd wordt er om 20.00 uur ook nog een Homerun Derby georganiseerd in het stadion, waaraan de beste power hitters van beide teams deel zullen nemen.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal