Honkbal

Tsjechië wint Game 2 van het Rotterdam Baseball Weekend

Foto: Louie Jay Sienders

Tsjechië wint Game 2 van het Rotterdam Baseball Weekend

Team Kingdom of the Netherlands is er niet in geslaagd om op zaterdag ook de tweede wedstrijd van het Rotterdam Baseball Weekend te winnen. In een matige wedstrijd waren de Tsjechen in Rotterdam met 6-0 te sterk. Scoringskansen kwamen er wel voor het Koninkrijksteam, maar de beslissende klap viel uiteindelijk nooit.

Net als op vrijdagavond waren beide starting pitchers in Rotterdam vroeg in de wedstrijd oppermachtig. Voor het Koninkrijksteam sloeg Jiandido in de derde inning de eerste honkslag van de wedstrijd, een tweehonkslag. Zijn double werd echter door een dubbelspel op een harde line drive van Bernadina ongedaan gemaakt.

Juan Carlos Sulbaran was de starter voor het Koninkrijksteam en gooide vier op een haar na perfecte innings. Een vrije loop in de eerste inning was het enige smetje op een anderzijds zeer goede outing. In de eerste helft van de vijfde inning kreeg Oranje een uitstekende kans om op voorsprong te komen. Dwayne Kemp sloeg een honkslag en schoof op de tweehonkslag door naar het derde honk. Met twee uit kwam Roger Bernadina aan slag en opnieuw sloeg hij de bal hard, heel hard naar het rechtsveld, maar de bal werd recht op de rechtsvelder afgeslagen en plofte hard in zijn handschoen.

Zo goed als Sulbaran gooide, zoveel moeite hadden zijn vervangers vandaag met de Tsjechische slagploeg. Jiorgeny Casimiri kwam als eerste uit de bullpen en maakte zijn debuut voor het Koninkrijksteam. Waarschijnlijk waren het de zenuwen, maar na een snelle eerste nul raakte hij de slagzone kwijt. Na twee vrije lopen volgde een stootslag, die door derde honkman Dwayne Kemp gepakt werd, maar in de rug van de loper gegooid werd. Eerste honkman Newton pakte de bal snel op en gooide naar de thuisplaat, maar de nul kon ook daar niet gemaakt worden en zo namen de Tsjechen de voorsprong.

De volgende slagman sloeg met een RBI-single de 2-0 over de thuisplaat, waarna Casimiri op de heuvel vervangen werd door Aaron de Groot. De righty van Curaçao Neptunus, die sinds 2021 onderdeel uitmaakt van het Koninkrijksteam, werd door de Tsjechen begroet met een 2-run double, maar kwam hierna uit de inning met twee keer drie slag. Een inning later gooide hij opnieuw twee keer drie slag, maar een hit by pitch en een walk werden door Arnost Dubovy met een 2-run single verzilverd.

Wendell Floranus gooide de laatste twee innings voor het Koninkrijksteam. Hij gooide twee uitstekende innings, maar zag zijn slagploeg niet meer terug in de wedstrijd komen. Met twee uit in de negende inning kwamen de honken dankzij een veldfout nog vol, maar gescoord werd er niet meer.

Het Koninkrijksteam verloor een slechte wedstrijd met 6-0, maar krijgt morgen de kans op revanche. Op zondagochtend om 11.00 uur wordt de laatste wedstrijd van het Rotterdam Baseball Weekend gespeeld. Kaarten zijn te koop via deze link. Kun je er niet bij zijn? Dan kun je uiteraard live kijken op Honkbalsoftbal.tv!

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal