Honkbal

Ademar Rifaela wint Homerun Derby van Rotterdam Baseball Weekend

Foto: Line Drive Captures

Ademar Rifaela wint Homerun Derby van Rotterdam Baseball Weekend

Op zaterdagavond werd tijdens het Rotterdam Baseball Weekend een Homerun Derby georganiseerd. Beide teams vaardigden drie power hitters af, die in de eerste ronde probeerden in drie minuten tijd zoveel mogelijk homeruns te slaan. Ademar Rifaela liep uiteindelijk als winnaar het veld af.

In de eerste ronde kregen alle slagmensen drie minuten de tijd om zoveel mogelijk homeruns te slaan. Om even op adem te komen, mochten zij wel nog een time out nemen. In de eerste ronde sloegen de drie deelnemers van het Koninkrijksteam allemaal meer homeruns dan de Tsjechen, maar in de finale nam de beste Tsjech het op tegen de winaar van Team Kingdom of the Netherlands.

Sicnarf Loopstok opende met vijf en zijn prestatie werd geëvenaard door Shervyen Newton. De mooiste show werd weggegeven door slugger Ademar Rifaela, die in de Mexicaanse profcompetitie meer dan eens zorgde voor luid gejuich als hij weer een homerun ver over de hekken sloeg. Op zaterdagavond sloeg hij zeven homeruns in de eerste ronde, waarbij elke homerun werd begeleid door een lichtshow van de nieuwe LED-verlichting van het Neptunus Familiestadion en een mooie vuurwerkshow op het veld.

Bij de Tsjechen was Marek Chlup de sterkste en hij nam het in de finale op tegen Rifaela. In die finale sloegen beide sluggers twee homeruns, maar de jury riep Ademar Rifaela op basis van zijn eerste ronde, waarin hij de meeste homeruns sloeg, uit tot de winnaar.

Mooie beelden van de Homerun Derby, gemaakt door Louie Jay Sienders, zie je hieronder.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal