Honkbal

Juremi Profar wint Frontier League met Capitales

Foto: Milan van der Breggen

Juremi Profar wint Frontier League met Capitales

Op zondagavond won Team Kingdom of the Netherlands infielder Juremi Profar het kampioenschap in de Frontier League, een independent league in de Verenigde Staten en Canada. In de beslissende wedstrijd van de best-of-five serie, wisten de bezoekers uit Quebec aan het langste eind te trekken en het negende kampioenschap in de geschiedenis van de Capitales te winnen.

De Frontier League bestaat uit twee divisies, beiden met acht teams. In de East Division, eindigde de Quebec Capitales op de eerste plek. Via de play-offs kwamen zij terecht in de Frontier League Championship Series, hierin namen de Canadezen het op tegen de Evansville Otters. De ploeg uit Indiana eindigde als derde in de West Division, maar wist zich via de play-offs te plaatsen voor de finale ronde.

Quebec wist de eerste twee wedstrijden in eigen huis te winnen. Op wonderbaarlijke wijze was dit tweemaal via een walk-off homerun. De tweede walk-off homerun kwam van Juremi Profar, die de Capitales met een goed gevoel richting Indiana stuurde.

Met nog één overwinning te gaan, leek het kunstje simpel geklaard voor Profar en zijn ploeg. In de derde wedstrijd van de serie liep het echter helemaal anders. De Otters uit Evansville wonnen met 14-5 in het historische Bosse Stadium. Het stadion in Evansville opende in 1915 en is het op twee na oudste stadion dat nog wordt gebruikt door een professioneel team. Alleen Fenway Park (Boston Red Sox) en Wrigley Field (Chicago Cubs) zijn ouder.

Na dit grote verlies van de Capitales, waren er nog steeds twee kansen om het kampioenschap binnen te halen. Op zaterdag leek het erop dat de ploeg van Profar feest kon vieren. Na zes innings stond Quebec voor met 1-2, de thuisploeg wist echter tweemaal te scoren na een aangooifout tijdens een pickoff. Zo wonnen de Otters en stond het ineens 2-2 in de serie. Een beslissende vijfde wedstrijd was nodig.

Deze wedstrijd vond plaats op zondag, al snel bleek dat Quebec nog beschikking had over hun aas op de heuvel, terwijl het bij de Otters een bullpen dag zou worden. De Capitales kwamen rap op voorsprong en uiteindelijk werd het 3-12 in Evansville. Profar verzamelde twee honkslagen en een RBI in de laatste wedstrijd van het jaar, zo sloot hij een succesvol jaar af bij de Quebec Capitales.

In 93 wedstrijden had Profar een slaggemiddelde van .276, sloeg hij 14 homeruns en verzamelde hij 55 RBIs. De Curaçaoënaar kan dus terug kijken op een prima seizoen, afgesloten met een nieuwe beker in de prijzenkast.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal