Honkbal

Koninkrijksteam sluit Rotterdam Baseball Weekend winnend af

Foto: Robert Bos Fotografie

Koninkrijksteam sluit Rotterdam Baseball Weekend winnend af

Op de laatste dag van het Rotterdam Baseball Weekend heeft Team Kingdom of the Netherlands Tsjechie met 6-1 verslagen. Goede pitching van onder meer starter Tom de Blok en een homerun van Jiandido Tromp lagen ten grondslag aan deze overwinning.

Tom de Blok zette de goede lijn van zijn voorgangers Shairon Martis en Juan Carlos Sulbaran voort. Ook de Blok was in zijn start oppermachtig tegen de Tsjechen. In zes shutout innings gooide hij vijf keer drie slag en kreeg hij slechts drie honkslagen tegen.

Lange tijd stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, maar in de vijfde inning sloeg Jiandido Tromp, eerder al goed voor een tweehonkslag, met een solo homerun zijn ploeg op voorsprong.

Delano Selassa sloeg in de zesde inning een tweehonkslag en scoorden even later op honkslag van Sicnarf Loopstok, die zelf sneuvelde in een poging het tweede honk te bereiken, maar de voorsprong dus wel verdubbelde.

Scott Prins verving Tom de Blok in de zevende inning en kon niet voorkomen dat de Tsjechen via een RBI double van eerste honkman Muzik dichterbij kwamen. Hij beperkte de schade tot één run en zag Didi Gregorius en Ademar Rifaela in de volgende slagbeurt gelijk weer RBI hits slaan om de voorsprong te vergroten. Mike Groen en Kevin Kelly gooiden de wedstrijd uit, terwijl Dwayne Kemp in de achtste inning met een 2-run double nog voor een mooie afsluiter zorgde en de uiteindelijke 6-1 einduitslag op het scorebord zette.

Na afloop van de wedstrijd was er een Meet & Greet met de spelers van het Koninkrijksteam, waar honderden kinderen gebruik maakten van de mogelijkheid om de handtekening van hun idolen te scoren. Het was de afsluiting van een succesvolle eerste editie van het Rotterdam Baseball Weekend.

Op dinsdag traint Oranje nog een keer in Rotterdam alvorens het op woensdag afreist naar Praag. Daar wordt de voorbereiding op het EK vervolgd. Op 24 september is Frankrijk in Brno om 17.30 uur de eerste tegenstander van het Koninkrijksteam, dat op die dag de jacht op de 25ste Europese titel opent.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal