EK 2023

Pitching coach Diegomar Markwell: “Een mooie uitdaging met een talentvolle groep”

Foto: Louie Jay Sienders

Pitching coach Diegomar Markwell: “Een mooie uitdaging met een talentvolle groep”

Diegomar Markwell maakte van 2004 tot en met 2021 onderdeel uit van Team Kingdom of the Netherlands en samen met Rob Cordemans de enige pitcher die 100 of meer interlands speelde. Hij was simpelweg niet weg te denken uit het Koninkrijksteam en na een korte break is hij nu terug: als pitching coach.

Het is een rol die hem op het lijf geschreven lijkt. Als ervaren pitcher was de lefty al een klankbord voor jongere teamgenoten in de selectie en na talloze EK’s als speler, maakt hij in Tsjechië op zondag zijn debuut als coach.

“Het is een hele mooie uitdaging voor mij. En ik krijg ook de kans om te werken met hele talentvolle jongens. Het wordt leuk om met deze groep toe te werken naar ons doel: het behalen van de Europese titel. Maar ik kijk ook verder. Ik wil pitchers beter maken en zorgen dat ze het team ook op de toernooien in de toekomst kunnen helpen.”

Zijn eerste toernooi als pitching coach was het Rotterdam Baseball Weekend, waar hij niet schuwde om zijn collega’s in de technische staf te laten weten dat zijn debuut als pitching coach een shutout tegen Tsjechië was.

Tijdens het EK krijgt hij hulp van een andere oud-profwerper en niet zomaar een: oud-Major Leaguer Jair Jurrjens staat hem tijdens het EK bij met het begeleiden van de pitching staff. “Jair en ik hebben elkaar al uitgebreid gesproken en onze rolverdeling goed besproken. Hij zal de pitchers in de bullpen begeleiden en klaarstomen voor wanneer zij de wedstrijd ingebracht moeten worden. Samen bespreken we game plans en zorgen we dat we het beste uit de pitchers halen.”

De samenwerking met bondscoach ’t Hoen verloopt tot nu toe zeer positief: “We zijn al maanden in gesprek over hoe we onze rotatie inzetten tijdens dit toernooi. Hoe houden we iedereen scherp voor de juiste wedstrijden, etc. Daar kan ik met ‘EJ’ goed over sparren!”

Het EK begint op zondag voor het Koninkrijksteam in Brno met de wedstrijd tegen Frankrijk om 17.30 uur. Je ziet de wedstrijd live op AD.nl!

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK 2023