EK 2023

Franklin van Gurp toegevoegd aan EK selectie Koninkrijksteam

Foto: Louie Jay Sienders

Franklin van Gurp toegevoegd aan EK selectie Koninkrijksteam

In de EK selectie van Team Kingdom of the Netherlands is vlak voor aanvang van het toernooi een wijziging doorgevoerd. Reliever Franklin van Gurp is toegevoegd aan de selectie en neemt de plaats in van Jiorgeny Casimiri.

De reliever uit Sint Maarten speelde dit seizoen voor de Long Island Ducks in de Atlantic League, een profcompetitie die niet gelieerd is aan Major League Baseball. De 27-jarige van Gurp gooide dit seizoen 25 keer voor de Ducks en ging in die wedstrijden 1-0 met een ERA van 1.85 en 36 strikeouts in 24.2 innings.

Van Gurp kwam al eerder uit voor het Koninkrijksteam tijdens de Premier12 van 2019, de Honkbalweek Haarlem van 2022 en de World Baseball Classic van dit jaar.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK 2023