EK 2023

Koninkrijksteam verslaat ook Oekraine met ruime cijfers

Foto: Louie Jay Sienders

Koninkrijksteam verslaat ook Oekraine met ruime cijfers

Team Kingdom of the Netherlands heeft op de tweede dag van het EK in Tsjechie een monsterzege geboekt op Oekraine. De uitslag doet vermoeden dat het een makkelijke wedstrijd was, maar daar zag het vroeg in de wedstrijd lang niet naar uit. Uiteindelijk kwam de slagploeg door met zestien runs op achttien honkslagen.

Het Koninkrijksteam begon zeer stroef aan deze wedstrijd. Aanvallend lukte het vroeg in de wedstrijd niet om grip te krijgen op de worpen van de Oekraïense starter en op het werpen van Mike Bolsenbroek nam Oekraïne in de eerste inning zelfs brutaal de leiding. Twee doubles en een RBI single zorgden voor een vroege 2-0 tussenstand. En die tussenstand stond tot de vijfde inning op het scorebord.

Met twee uit in de vijfde inning was het Ray-Patrick Didder die Oranje met één harde klap naar het linksveld op gelijke hoogte bracht. Met zijn two-run homerun nam hij Delano Selassa (fielders choice) mee over de thuisplaat. Hierna was het hek van de dam: Didi Gregorius kreeg vier wijd en starter Liabakh werd gewisseld. Zijn vervanger kreeg een honkslag tegen van Juremi Profar, waarna RBI hits volgden van Ademar Rifaela (two-run double hoog in het center field hek), Sharlon Schoop (double), Dwayne Kemp (single), Delano Selassa (single) en Roger Bernadina (single). Toen de stofwolken opgetrokken waren, stond het 8-2 voor het Koninkrijksteam. Een opvallend weetje over de reliever, die het leeuwendeel van de runs tegen kreeg: die stond een week geleden nog aan het front in Oekraïne.

Aaron de Groot nam het werpen na drie innings over van Bolsenbroek en gooide in drie no-hit innings zes keer drie slag. Hij zou uiteindelijk de win pakken, want het Koninkrijksteam zou deze voorsprong uiteraard niet meer uit handen geven. In de zesde inning werd het 9-2 door een solo homerun van Juremi Profar, die zijn vierde honkslag van de dag sloeg.

Een overwinning in zeven innings werd het wederom niet. Ray-Patrick Didder sloeg in de zevende slagbeurt wel een two-run triple, maar strandde zelf als twaalfde punt op het derde honk. Het twaalfde punt kwam er in de achtste inning wel dankzij een solo homerun van Ademar Rifaela, maar omdat Oekraïne in de zevende inning ook een (onverdiend) punt scoorde op het werpen van Mike Groen werden in deze wedstrijd uiteindelijk de volledige negen innings gespeeld.

In de negende inning scoorde Oranje nog eens vier runs, onder meer via een hele verre klap van Roger Bernadina, die over de tribunes vloog voor een three-run homerun. Franklin van Gurp gooide de wedstrijd vervolgens uit met een 1-2-3-inning.

Morgen speelt het Koninkrijksteam om 17.30 uur de laatste wedstrijd uit de groepsfase. Dan is Kroatië, dat op zondag van Oekraïne won, de tegenstander. De Kroaten spelen vanavond eerst nog tegen Frankrijk.

Alle wedstrijden van Team Kingdom of the Netherlands zie je tijdens dit EK exclusief live op AD.nl/honkbal. De samenvattingen en interviews met de hoofdrolspelers zie je op Honkbalsoftbal.tv.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK 2023