EK 2023

Koninkrijksteam verslaat ook Kroatië ruim, in kwartfinale tegen Israël

Foto: Petra Voet

Koninkrijksteam verslaat ook Kroatië ruim, in kwartfinale tegen Israël

Op dinsdagavond heeft Team Kingdom of the Netherlands in Brno ook de derde en laatste wedstrijd uit de groepsfase met ruime cijfers gewonnen. Kroatië was geen partij voor de slagkracht van de Oranje lineup. Het Koninkrijksteam plaatste zich dankzij deze derde grote overwinning op rij voor de kwartfinale, waarin Israël de tegenstander is.

Het Koninkrijksteam leek al na drie slagmensen de leiding te nemen, maar op de honkslag van Didi Gregorius sneuvelde Ray-Patrick Didder nog op de thuisplaat. Op de honkslag van Juremi Profar kon Gregorius vervolgens wel het eerste punt scoren. Na een tweehonkslag van Ademar Rifaela, die de bal hoog in het linksveldhek sloeg, zorgden een balk en een honkslag van Sicnarf Loopstok voor nog eens twee runs.

Een inning later vergrootte Ray-Patrick Didder met zijn two-run homerun de voorsprong naar 5-0. Hij nam de wederom uitstekend spelende Delano Selassa (tweehonkslag) mee over de thuisplaat. Starter Juan Carlos Sulbaran kwam tegen de Kroatische slagploeg, mede dankzij een pickoff en een dubbelspel, niet echt in de problemen. In de derde inning leek hij zelfs op weg naar een immaculate inning, maar zijn negende pitch van de inning was een wijdbal. Daarna volgden een wild pitch en een RBI-single, waardoor de Kroaten iets dichterbij kwamen.

Daar konden zij niet lang van genieten, want in de gelijkmakende derde slagbeurt scoorde Oranje zeven runs. De honkslagen kwamen in die inning van Sicnarf Loopstok, Sharlon Schoop (double), Delano Selassa (RBI), Roger Bernadina (RBI), Ademar Rifaela (two-run single) en wederom Sicnarf Loopstok (RBI double).

Bij een 13-1 tussenstand klonk in de vijfde inning luid gejuich vanuit de Kroatische dugout toen Antonio Horvatic de bal in het linksveld over het hek sloeg voor een solo homerun. Op een RBI double van Didder en een Kroatische veldfout scoorde Oranje in de zesde inning nog twee runs en omdat Sulbaran (6 IP, 6 H, 2 R, 2 ER, 1 BB, 6 K) en Eric Mendez (1 IP, 0 H, 0 R, 0 BB, 2 K) de wedstrijd dichtgooiden, won het Koninkrijksteam met 15-2.

Met drie overwinningen heeft het Koninkrijksteam als groepswinnaar van Groep C geplaatst voor de kwartfinale. Daarin komt het op donderdag om 18.30 uur in Blansko de nummer twee van Groep D tegen. Dat is Israël geworden, dat verloor van Duitsland, maar nipt wist te winnen van België.

Deze rematch van de EK Finale van 2021 zie je op donderdag live op AD.nl/honkbal. Een abonnement sluit je af via deze link. De samenvatting van de wedstrijd tegen de Kroaten en interviews met de hoofdrolspelers zie je later vanavond op Honkbalsoftbal.tv.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK 2023