EK 2023

Koninkrijksteam vernedert Israël, plaatst zich voor halve finale

Foto: Petra Voet

Koninkrijksteam vernedert Israël, plaatst zich voor halve finale

In de rematch van de EK Finale van 2021 heeft Team Kingdom of the Netherlands opnieuw bewezen sterker te zijn dan Israël. In de kwartfinale van donderdagavond bestond er vanaf de eerste inning geen enkele twijfel over de krachtsverhouding. Met een 12-2 overwinning plaatste Oranje zich voor de halve finale.

Het Koninkrijksteam kwam flitsend uit de startblokken en kreeg daarbij hulp van de gebrekkige controle van de Israëlische starter Alex Katz. De lefty opende het duel met drie vrije lopen op rij voor Roger Bernadina, Ray-Patrick Didder en Didi Gregorius. Juremi Profar opende vervolgens het bal met een two-run single naar het linksveld, waarop zowel Bernadina als Didder scoorde. De grote klap van de inning kwam van de knuppel van Sicnarf Loopstok. De Arubaanse catcher sloeg de bal naar het rechtsmidveld voor een two-run triple. Sharlon Schoop en Delano Selassa voegden nog RBI singles toe aan de 6-run rally.

Op de heuvel startte Lars Huijer uitstekend. Pas in de derde inning kwam hij even in de problemen door een bloop single, een infield single en nog een honkslag. Dankzij een 6-4-3 double play op een grondbal van ex-Major Leaguer Ryan Lavarnway en een grondbal naar eerste honkman Selassa, kwam hij met slechts één run tegen uit de inning.

De aanval pakte direct weer een run terug dankzij een lead-off double van Sharlon Schoop en een RBI single van Delano Selassa. Selassa zelf scoorde even later zelfs het achtste Oranje punt op de honkslag van Ray-Patrick Didder.

Huijer werd na zes prima innings (6 IP, 8 H, 2 R, 2 ER, 0 BB, 5 K) en een tussenstand van 9-2, dankzij een RBI single van Ademar Rifaela in de zesde inning, vervangen door Eric Mendez. Rifaela raakte bij zijn honkslag geblesseerd, maar de ernst van de blessure moet nog blijken.

Mendez gooide een knappe 1-2-3 inning, die begon met een comebacker die hij tot zijn eigen verbazing gevangen bleek te hebben.

In de achtste inning maakte Delano Selassa met een two-run walk-off double een einde aan de wedstrijd. Via de mercy rule vernederde het Koninkrijksteam Israël met 12-2.

Op vrijdag is om 18.30 uur is in de halve finale Spanje de tegenstander. De Spanjaarden wonnen in hun kwartfinale met 18-3 van Zweden, dat in de Groepsfase nog verrassend zorgde voor de uitschakeling van de Italianen. De andere halve finale gaat morgen om 12.00 uur tussen Groot-Brittannië en Duitsland.

Ook de halve finale zie je live op AD.nl/honkbal, dan eindelijk met bemande camera’s in een goede uitzending. De samenvatting van de kwartfinale en de interviews met de hoofdrolspelers zie je op Honkbalsoftbal.tv vanavond,

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK 2023